20 Απρ 2024
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 13:19

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΟΡΩΝΗΣ – ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ-ΣΑΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ»

 Ο Δήμος Ρόδου, προτίθεται να προβεί στη διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΟΡΩΝΗΣ – ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ-ΣΑΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ » προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. 24% με δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ. ΥΠΟ. ΜΕ. στην τάξη Α2 και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ (προϋπολογισμός εργασιών με ΓΕ & ΟΕ και απρόβλεπτα 241.620,50 ευρώ).

Η μελέτη αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων των προαναφερόμενων Δημοτικών Κοινοτήτων. Ειδικότερα προβλέπονται επισκευές φερόντων στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος, αρμολογήσεις λιθοδομών, υγρομονώσεις δωμάτων, ανακαίνιση χρωματισμών και αντικαταστάσεις κουφωμάτων. Στόχος της μελέτης είναι η επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν υποστεί τα κτίρια με την πάροδο των χρόνων από την διάβρωση του οπλισμού τους με τη χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων, την αποκατάσταση τυχόν ρηγματώσεων σε φέρουσες τοιχοποιίες, την μελλοντική τους προστασία από τα καιρικά φαινόμενα με την συντήρηση ή επίστρωση μονώσεων στα δώματα και την στοιχειώδη αισθητική και λειτουργική τους αναβάθμιση με χρωματισμούς και επιλεγμένες σημειακές παρεμβάσεις.