Παρασκεύη 26 Απρ 2024
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 12:56

Παροχή διευκρινήσεων & απαντήσεων επί ερωτημάτων που ετέθησαν από ενδιαφερόμενους & αφορούν το Τεύχος Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος(Αρ.Προκήρυξης στην ΕΕS:2018/S 114-260321 ΑΔΑΜ Προκήρυξης ΚΗΜΔΗΣ:18PROC003288350).Ερωτ-Απαντήσεις:61-62

Επί των τεθέντων προς διευκρίνιση σχετικών ερωτημάτων – θεμάτων και αφορούν το Τεύχος της Ά Φάσης – Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ. του έργου του θέματος, διευκρινίζουμε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΜΑ 61:
(Α). ΕΕΕΣ (Μέρος IV: Κριτήρια Επιλογής – Γ: Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα) παρακαλούμε διευκρινίστε εάν οι παρακάτω υπο-ενότητες πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά: α. «Τεχνικό προσωπικό ή τεχνικοί φορείς ποιοτικού ελέγχου», β. «Συμβάσεις έργων: Τεχνικό προσωπικό ή τεχνικοί φορείς για την εκτέλεση των εργασιών», γ. «Τεχνικός εξοπλισμός και τα μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας», δ. «Τίτλοι σπουδών και επαγγελματικών προσόντων», και ε. «Μηχανήματα, εγκαταστάσεις και τεχνικός εξοπλισμός».
(Β). Εφόσον η συμπλήρωση των ανωτέρω υπο-ενοτήτων είναι υποχρεωτική, παρακαλούμε διευκρινίστε: (i) εάν πρέπει να συμπληρωθούν για κάθε Οικονομικό Φορέα, στο αντίστοιχο ΕΕΕΣ, ή μόνο για τον Κατασκευαστή, και (ii) εάν οι πληροφορίες που απαιτούνται υπό (δ) είναι οι ίδιες που απαιτούνται για την «Τεκμηρίωση της Επαγγελματικής Ικανότητας» υπό 9.7.2, 9.7.3, και 9.7.4 της Πρόσκλησης (για τον Υποψήφιο, Κατασκευαστή και Μελετητή, αντίστοιχα).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 61:
(Α). Συμπληρώνεται μόνο το (δ) στην περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων της παρ. 9.7.3. (4) και 9.7.4. (5).
(Β). ΝΑΙ, οι πληροφορίες που απαιτούνται υπό (δ) είναι οι ίδιες που απαιτούνται για την «Τεκμηρίωση της Επαγγελματικής Ικανότητας» υπό 9.7.3, και 9.7.4 της Πρόσκλησης (για τον Κατασκευαστή και Μελετητή, αντίστοιχα) και οι οποίες συμπληρώνονται από τον κάθε αναφερόμενο τον οποίο αφορούν.

ΕΡΩΤΗΜΑ 62:
ΕΕΕΣ (Μέρος ΙΙΙ: Λόγοι αποκλεισμού – Γ: Λόγοι που σχετίζονται με αφερεγγυότητα, σύγκρουση συμφερόντων ή επαγγελματικό παράπτωμα): αναφορικά με τα ερωτήματα που αφορούν σε παραβάσεις (α) περιβαλλοντικού, (β) κοινωνικού, και (γ) εργατικού δικαίου, παρακαλούμε διευκρινίστε το χρονικό διάστημα εντός του οποίου η Αναθέτουσα Αρχή επιθυμεί να γνωρίζει εάν έχουν τελεστεί τέτοιες παραβάσεις (π.χ. έως και 1 έτος πριν την ημερομηνία υποβολής του Φακέλου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος). Σας ευχαριστούμε πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 62:
Αναφέρεστε σε παραβάσεις (α) περιβαλλοντικού, (β) κοινωνικού, και (γ) εργατικού δικαίου, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 7.2.5 (1). Παραπέμπουμε στην παράγραφο 7.2.9. «Εάν η περίοδος αποκλεισμού δεν έχει καθοριστεί με αμετάκλητη απόφαση, στις περιπτώσεις της παραγράφου 7.2.3 η περίοδος αυτή ανέρχεται σε πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της καταδίκης με αμετάκλητη απόφαση και στις περιπτώσεις της παραγράφου 7.2.5 στα τρία (3) έτη από την ημερομηνία του σχετικού γεγονότος». Συνεπώς το χρονικό διάστημα που πρέπει είναι γνωστό αν έχουν τελεστεί τέτοιες παραβάσεις είναι τρία (3) έτη πριν την ημερομηνία υποβολής του Φακέλου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:11