Πέμπτη 25 Απρ 2024
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 16:11

Παροχή έκπτωσης για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

 Σας ενημερώνουμε ότι από την εταιρία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καθορίστηκε η παροχή έκπτωσης 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας (από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους) ενόψει της διενέργειας των εκλογών της 26ης Μαΐου του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών, εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον, προς διευκόλυνση της μετακίνησης των ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα παρέχεται επίσης έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για το ταξίδι απλής μετάβασης ή με επιστροφή από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης του εκλογικούς τους δικαιώματος.

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για εκδόσεις εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δηλ. δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internetή mobile εφαρμογές) και θα ισχύει αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 23 έως και 29 Μαΐου 2019. Στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών η έκπτωση αυτή θα ισχύει για τα ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου 2019.

Για τα εισιτήρια με επιστροφή η έκπτωση 30% θα υπολογίζεται στο διπλάσιο της τιμής απλής μετάβασης.

Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην Προαστιακή γραμμή Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα – Ρίο.

Η παραπάνω έκπτωση θα παρέχεται για τους μεν δικαστικούς αντιπροσώπους με την επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού, για δε τους εκλογείς με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος (εκτύπωση από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: http: //eklogesapps.ypes.gr/eea/eeagr/eea.htm).