24 Απρ 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 16:33

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ – ΚΤΙΡΙΩΝ»

 O Δήμος Αποκορώνου, προτίθεται να προβεί στη Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης του έργου “ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ – ΚΤΙΡΙΩΝ”, (αρ. Μελέτης 6/2019 του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Αποκορώνου) εκτιμώμενης αξίας 20.000,00 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%) με δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ.

Το έργο αφορά την ανάγκη κατεδάφισης των επικινδύνως ετοιμόρροπων οικοδομών σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ./13-4-1929 (ΦΕΚ 153Α/1929) και της εγκυκλίου 23/2001 του ΥΠΕΧΩΔΕ και στα οποία δεν έχουν εφαρμοσθεί από τους ιδιοκτήτες τα μέτρα άρσης επικινδυνότητας, εντός των προβλεπόμενων χρόνων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω αγνώστων ιδιοκτητών.

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες κατεδάφισης μεμονωμένων επικινδύνως ετοιμόρροπων δομικών στοιχείων κτισμάτων από διάφορα υλικά κατασκευής, χειρονακτικά ή με χρήση μηχανημάτων, εργασίες εφαρμογής άμεσων μέτρων ασφαλείας με τοποθέτηση ικριωμάτων ή αναρτημένων δαπέδων εργασίας, υποστυλώσεις και αντιστηρίξεις δομικών στοιχείων, στερέωση ανοιγμάτων και σφράγιση με κόντρα πλακέ, καθαίρεση επιχρισμάτων, κατεδάφιση ολοκλήρων κτιρίων, φορτοεκφορτώσεις και αποκομιδή των προϊόντων κατεδαφίσεων προκειμένου να μείνει καθαρός ο χώρος μετά την επέμβαση κ.α. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή τυχόν αναληματικών τοίχων, επιχρισμάτων ή περιφράξεων σε εναπομένοντα τμήματα ιδιοκτησιών, για προστασία του χώρου και αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.