Πέμπτη 28 Μαρ 2024
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 15:29

Πρωτογενές αίτημα για την Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Αναθέτουσα Αρχή

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Αντικείμενο

Υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου και Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων (Δ35), για την διαχείριση του έργου με τίτλο ‘Fuel Price COMPARISON

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο του Συμβούλου περιλαμβάνει:

Α) Υποβοήθηση της Διεύθυνσης στην υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων της Συμφωνίας Επιχορήγησης για τη συμμετοχή της στο έργο σε Εθνικό Επίπεδο (ως μέλος). Ειδικότερα:

  1. Στη σύνταξη και υποβολή των απαραίτητων τεχνικών δελτίων.
  2. Στον σχεδιασμό και την επιλογή των απαιτούμενων διαδικασιών (διαδικασίες ανάθεσης υπηρεσιών, πρόσληψη ορκωτού λογιστή εφόσον χρειαστεί, κλπ).
  3. Στη λογιστική παρακολούθηση και καταγραφή των δαπανών, τον έλεγχο της επιλεξιμότητας και της κανονικότητας των πληρωμών.
  4. Στη συλλογή και στον έλεγχο/προέλεγχο των στοιχείων τα οποία πρέπει να υποβληθούν.
  5. Στη σύνταξη και καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων/δελτίων στο ΟΠΣ.
  6. Στη   σύνταξη και υποβολή εκθέσεων, αναφορών και οικονομικών δηλώσεων στην Ε.Ε (financialreport).
  7. Στη σύνταξη αναφορών των κατ’ εξουσιοδότηση Ευρωπαϊκών Κανονισμών, τη συλλογή, επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων για τη σύνταξη Τελικών Εκθέσεων Αναφορών.
  8. Κατά την ολοκλήρωση της δράσης και την εκκαθάριση των πληρωμών του έργου για λογαριασμό του δικαιούχου.
  9. Στην καθημερινή διαχείριση της σύμβασης επιχορήγησης για την ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων κρατών μελών σχετικά με την εφαρμογή των επιλεξιμότητας και των δημοσιονομικών διατάξεων της συμφωνίας.
  10. Στη σύνταξη της τελικής έκθεσης του δημοσιονομικού δελτίου που θα περιέχει την κατάσταση των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι, οι συνδεδεμένες οντότητες και οι φορείς υλοποίησής τους για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης από την ημερομηνία επιλεξιμότητας της δράσης.
  11. Στη σύνταξη του πιστοποιητικού από τον δικαιούχο, σύμφωνα με το οποίο:

Β)       Υποβοήθηση της Διεύθυνσης στην υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων της Συμφωνίας Επιχορήγησης για τη συμμετοχή της στο έργο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο (ως συντονίστρια). Ειδικότερα:

  • οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι πλήρεις, αξιόπιστες και αληθείς και
  • τα έξοδα που δηλώνονται στο τελικό δημοσιονομικό δελτίο είναι πραγματικά και επιλέξιμα, σύμφωνα με την παρούσα συμφωνία και ότι η αίτηση πληρωμής τεκμηριώνεται με επαρκή δικαιολογητικά έγγραφα που μπορούν να παραχθούν στο πλαίσιο των ελέγχων ή των ελέγχων.
  1. Σε τυχόν έλεγχο από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς
  2. Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα,
  3. Αποσπάσματα Ποινικού Μητρώου,
  4. Φόρος εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), όπως ισχύει.
  5. 0,07% επί του καθαρού συμβατικού τιμήματος, υπέρ της Ε.Α.Α.Δ.Σ., η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ ΟΓΑ, με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου, σύμφωνα με το ν. 4013/2011( Α’ 204).
  6. 0,06% επί του καθαρού ποσού του τιμολογίου, υπέρ της Α.Ε.Π.Π., η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ ΟΓΑ, με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 1191/14.03.2017 Κ.Υ.Α. (Β’ 969) και τον ν. 4412/2016 (Α’ 204).

Προσόντα Ανάδοχου

Ο Σύμβουλος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) θα πρέπει να διαθέτει στελέχη κατάλληλα καταρτισμένα (ΑΕΙ), καθώς και να διαθέτει τουλάχιστον πέντε (5) έτη εμπειρίας στην παροχή συμβουλευτικών και συναφών υπηρεσιών σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να διαθέτει γνώση των μηχανισμών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων και ιδιαίτερα σε έργα Δ.Ε.Δ., καθώς και να διαθέτει εμπειρία στη χρήση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Χρόνος Υλοποίησης

Από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σχετικής σύμβασης έως και τις 30-08-2020.

Σε περίπτωση που υπάρξει παράταση του χρονοδιαγράμματος της Δράσης από την Ε.Ε., δύναται να παραταθεί αντιστοίχως η διάρκεια της σύμβασης παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά σε καμία περίπτωση παραπάνω από δύο (2) μήνες μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης χωρίς να καταβάλλεται κανένα επιπρόσθετοι τίμημα στον ανάδοχο.

Παραδοτέα

Π.Ε.1: Στις 20/05/2020

Π.Ε.1.1:Αποτύπωση μεθολογίας για την οργάνωση της δομής του ηλεκτρονικού και φυσικού αρχείου της Πράξης σε Εθνικό Επίπεδο (Τεύχος 1.1).

Π.Ε.1.2:Αποτύπωση μεθολογίας για την οργάνωση και την υποστήριξη της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της Πράξης σε Εθνικό Επίπεδο - ΟΠΣ και e-ΠΔΕ-. (Τεύχος 1.2).

Π.Ε.1.3:Έκθεση προόδου υλοποίησης της Πράξης σε Εθνικό Επίπεδο (Τεύχος 1.3).

Π.Ε.1.4: Καταγραφή των απαραίτητων στοιχείων, σταδίων και ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την Διαχειριστική Ολοκλήρωση της Πράξης σε Εθνικό Επίπεδο, με βάση τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές και Εθνικές Οδηγίες περί Διαχειριστικής Ολοκλήρωσης Πράξεων (Τεύχος 1.4).

Π.Ε. 1.5: Αναφορά πεπραγμένων Συμβούλου για το Υποέργο της Πράξης σε Εθνικό Επίπεδο (Τεύχος 1.5).

Π.Ε. 2: Στις 20/05/2020

Π.Ε. 2.1: Αποτύπωση μεθολογίας υλοποίησης του έργου του Συμβούλου και δημιουργία πινάκων σε μορφή .xls για την συγκέντρωση και καταγραφή των στοιχείων των πεπραγμένων (σε φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) των Κρατών - Μελών / συμμετεχόντων σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, ανά Δραστηριότητα έτσι όπως αυτές ορίζονται στην Συμφωνία Επιχορήγησης του Έργου (Τεύχος 2.1).

Π.Ε. 2.2:Δημιουργία και ενημέρωση βάσης δεδομένων για τη λογιστική καταγραφή και παρακολούθηση των δαπανών που πραγματοποίησαν τα Κράτη - Μέλη, οι συνδεδεμένες οντότητες και οι φορείς υλοποίησής τους για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων της Συμφωνίας Επιχορήγησης του Έργου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. (Τεύχος 2.2).

Π.Ε. 2.3: Αναφορά πεπραγμένων Συμβούλου στο Υποέργο 2.1 σε διαχειριστικό επίπεδο (Τεύχος 2.3).

Π.Ε. 3: Στις 20/08/2020

Π.Ε. 3.1: Αποτύπωση και προέλεγχος των στοιχείων που υποβλήθηκαν για την ολοκλήρωση υλοποίησης του Έργου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο (Τεύχος 3.1).

Π.Ε. 3.2:     Έκθεση όπου θα καταγράφεται η οριστική κατάσταση των δαπανών που πραγματοποίησαν τα Κράτη - Μέλη, οι συνδεδεμένες οντότητες και οι φορείς υλοποίησής τους για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Έργου βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης, καθώς και η τελική κατάσταση υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του Έργου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο (Τεύχος 3.2).

Π.Ε. 3.3:  Αναφορά όλων των πεπραγμένων του Συμβούλου στο Υποέργο 2.2 (Τεύχος 3.3)

CPV

72224000-1 (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης έργων)

Προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.

9.677,42€

Φ.Π.Α. 24%

2.322,58€

Προϋπολογισμός με Φ.Π.Α.

12.000,00€

Χρηματοδότηση

ΠΔΕ, ΕΕ 2019ΣΕ67110000, ΣΑΕ 671/1

Πληρωμή

20% μετά την παραλαβή του Π.Ε. 1

20% μετά   την παραλαβή του Π.Ε. 2

60% μετά   την παραλαβή του Π.Ε. 3 και την οριστική και ποιοτική παραλαβή όλων των παραδοτέων

Διαδικασία ανάθεσης

Απευθείας Ανάθεση

Κριτήριο Ανάθεσης

Η συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής.

Δικαιολογητικά για την ανάθεση και την εξόφληση

σύμφωνα με το ν. 4412/2016 (Α’ 147)

Κρατήσεις

 

Δημοσιότητα

α) Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων

(ΚΗΜΔΗΣ), www.eprocurement.gov.gr

β) στους δικτυακούς τόπους της Αναθέτουσας Αρχής www.yme.gr και www.ggde.gr