Πέμπτη 25 Απρ 2024
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 16:48

Δημοσίευση πρόθεσης δημοπράτησης ηλεκτρονικού δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Χ.Α.Δ.Α. ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ», προϋπολογισμού 226.500,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)

Ο Δήμος Καντάνου Σελίνου  προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό  µε ανοικτή διαδικασία για την εκτέλεση του έργου: «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  Χ.Α.Δ.Α. ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ» προϋπολογισμού 226.500,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.) για έργα Υδραυλικών και Οδοποιίας, με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Πελεκάνου του Δήμου Καντάνου - Σελίνου. Οι τεχνικές παρεμβάσεις και οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του υπό μελέτη ΧΑΔΑ αφορούν:

  • Χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από την συνολική έκταση του ΧΑΔΑ και συγκέντρωσής τους στο υπό διευθέτηση απορριμματικό ανάγλυφο
  • Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του αναγλύφου.
  • Οι χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης γίνονται με το νέο απορριμματικό ανάγλυφο να ακολουθεί την γεωμετρία του ευρύτερου περιβάλλοντος αλλά ταυτόχρονα να εξομαλυνθούν οι υφιστάμενες έντονες κλίσεις των πρανών. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πλάτωμα με τέτοια χαρακτηριστικά (κλίση, εμβαδόν κ.λ.π.) ώστε μελλοντικά σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου, να μπορεί χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση μιας μονάδας κομποστοποίησης.
  • Το νέο ανάγλυφο σχεδιάζεται με κλίσεις σταθερές στα πρανή ώστε να ενισχύεται η ευστάθειά τους και με γνώμονα τη διασφάλιση των λιγότερων δυνατών μετακινήσεων, με την κλίση που δίδεται στα πρανή του νέου απορριμματικού αναγλύφου να είναι 1:3 (υ:β).
  • Πέραν των ανωτέρω, εργασίες διαμόρφωσης θα γίνουν και σε χώρο, που βρίσκεται κατάντη της οδού, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές από το δήμο χρήσεις.
  • Κατασκευή έργων τελικής κάλυψης που αποτελούνται από τις εξής στρώσεις:
  • Στρώση εξομάλυνσης: πάχους 0,30 m από ομοιογενή εδαφικά υλικά εκσκαφών με κόκκους μεγίστης διαμέτρου 20 cm και χωρίς οργανικές ουσίες
  • Στρώση στεγανοποίησης από τεχνητό γεωλογικό φραγμό. Η στρώση αυτή αποτελείται από κατάλληλο αργιλικό υλικό διαπερατότητας Κ< 10-7 m/s και πάχους της τάξης 0,30m.
  • Στρώση επιφανείας, από εδαφικό υλικό συνολικού ύψους της τάξης του 1,0 m, αποτελούμενο από το εδαφικό υλικό κορυφής (φυτόχωμα) και/ή κατάλληλο εδαφικό υλικό πλήρωσης. Η στρώση φυτοχώματος θα έχει πάχος της τάξης 0,3m.
  • Έργα διαχείρισης ομβρίων που περιλαμβάνουν την κατασκευή υπενδεδυμένων από σκυρόδεμα τάφρων κατάλληλης μηκοτομής και ορθογωνικής διατομής
  • Λοιπά έργα υποδομής (περίφραξη, πύλη εισόδου κ.α.)

Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, τα οποία περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των καθιζήσεων του τελικού αναγλύφου μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου «μαρτύρων» καθίζησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 14:28