20 Απρ 2024
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 10:15

Διαβούλευση επί των παραδοτέων ΓΕΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ και ΦΑΚΕΛΟΣ ΖΩΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της σύμβασης παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών με τίτλο: «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ MASTER PLAN ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»

1. Με την από 30-07-2020 Σύμβαση παροχής υπηρεσιών του θέματος, υλοποιείται από την Δ/νση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (Master Plan) αντιπλημμυρικών έργων Αττικής, με ανάδοχο την εταιρεία: «ΕΤΜΕ ΠΕΠΠΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.».


2. Το ανωτέρω Master Plan έχει στόχο να εντοπίσει και να ιεραρχήσει τα απαιτούμενα Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας σε επίπεδο Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Αττικής και Λεκάνης Απορροής, για τον μετριασμό των συνεπειών από πλημμύρες στις περιοχές που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΣΔΥΚΠ), όπως αυτές προέκυψαν κατά την 1η Αναθεώρηση Προκαταρκτικής Αξιολόγησης Κινδύνων Πλημμύρας.


3. Ειδικότερα, το αντικείμενο της Παροχής Υπηρεσιών σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση των μέτρων περί (α) Σύνταξης Στρατηγικών Σχεδίων (Master Plan) Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας και (β) Δημιουργίας Εθνικής Βάσης Τεχνικών Δεδομένων Αντιπλημμυρικών Έργων, τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες μέτρων προστασίας και πρόληψης αντίστοιχα, του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΚΠ) του ΥΔ Αττικής.


4. Σύμφωνα με το Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων (Τ.Τ.Δ.) το αντικείμενο των επιμέρους Φάσεων και Σταδίων ήταν τα εξής:
• Καταγραφή και Οργάνωση της υπάρχουσας πληροφορίας (ΣΤΑΔΙΟ Ι).
• Αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης (ΣΤΑΔΙΟ ΙΙ).
• Πρόταση διαχείρισης και αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου (ΣΤΑΔΙΟ ΙΙΙ) και
• Σύνταξη μητρώων και δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων (ΣΤΑΔΙΟ IV).


5. Κατά την εκπόνηση του Έργου η περιοχή μελέτης (Υ.Δ. Αττικής) διακρίθηκε σε οκτώ (8) ζώνες. Βάσει αυτού τα παραδοτέα διαμορφώθηκαν ως εξής:
• Παραδοτέο 1: Γενικός Φάκελος και Ζώνη Μεσόγεια.
• Παραδοτέο 2: Ζώνη Κορινθία – Κορινθιακός Κόλπος.
• Παραδοτέο 3: Ζώνη Νησιά Σαρωνικού.
• Παραδοτέο 4: Ζώνη Ευβοϊκός.
• Παραδοτέο 5: Ζώνη Λαυρεωτική – Ανάβυσσος – Μακρόνησος.
• Παραδοτέο 6: Ζώνη Μέγαρα – Κινέττα.
• Παραδοτέο 7: Ζώνη Θριάσιο.
• Παραδοτέο 8: Ζώνη Λεκανοπέδιο Αττικής.
• Σύνταξη Μητρώων και δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.


6. Με βάση τη σύμβαση του θέματος συντάχθηκαν και παραδόθηκαν από τον ανάδοχο:
(α) ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 1: ΓΕΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ, όπως προβλέπεται στο τελευταίο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, (2η τροποποίηση), και αποτελεί την Γενική Έκθεση της Μεθοδολογικής Προσέγγισης που ακολουθήθηκε για όλα τα στάδια και ζώνες της περιοχής μελέτης, συνοδευόμενη από τους γενικούς χάρτες και τα γενικά παραρτήματα.
(β) ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 1: ΦΑΚΕΛΟΣ ΖΩΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑ, όπως προβλέπεται στο τελευταίο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, (2η τροποποίηση), και αφορά στην εκπόνηση των ανωτέρω σταδίων Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ, όπως αυτά ορίστηκαν αρχικά στην Προκήρυξη του έργου. Η περιοχή μελέτης του παρόντος, αφορά την περιοχή των Μεσογείων (Ζώνη 1 – Μεσόγεια).

7. Στο πλαίσιο υλοποίησης του ως άνω αντικειμένου της σύμβασης σας ενημερώνουμε ότι, τα ανωτέρω παραδοτέα ως υπεβλήθησαν από τον ανάδοχο έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (https://www.ggde.gr) προς διαβούλευση έως και την 03-12-2021 και είναι τα εξής αρχεία.pdf:
1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ:
- ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
- ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
- ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΣΧΕΔΙΑ
2. ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑ:
- ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
- ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
- ΔΩΔΕΚΑ (12) ΣΧΕΔΙΑ

8. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαβούλευσης, θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις, θα αξιολογηθούν από τον Ανάδοχο και την Υπηρεσία και τα Παραδοτέα θα αναθεωρηθούν σύμφωνα με τις τυχόν παρατηρήσεις – συμπληρώσεις, ώστε να προκύψει το τελικό αντικείμενο.

9. Παρακαλούμε για την αποστολή των τυχόν παρατηρήσεων και σχολίων, στο e-mail της Δ/νσης Δ19, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με κοινοποίηση στο e-mail του αναδόχου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Οδηγίες αποσυμπίεσης: Αποθηκεύετε τα 4  συμπιεσμένα αρχεία (...part_1, ...part_2, ...part_3 και ...part_4) σε ένα φάκελο και επιλέγετε αποσυμπίεση του part_1. Στη συνέχεια δημιουργείται αυτόματα ένας ενιαίος φάκελος με τίτλο "ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" που  περιέχει όλα τα αρχεία.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 11:50