Πέμπτη 25 Απρ 2024
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 11:27

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς «Τοπογραφικές εργασίες, αποτυπώσεις και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης σε έκταση 274 στρεμμάτων για την υλοποίηση έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο Βοιωτίας»

Η Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών (Δ21), έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. 410676/23-12-2022 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (ΑΔΑ:9ΗΞΧ465ΧΘΞ-ΖΔΒ, ΑΔΑΜ:22REQ011894215 2022-12-23), προσκαλεί

σε συμμετοχή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί, τον οικονομικό φορέα: «STAMAR MON.IKE, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» προκειμένου να υποβάλει την προσφορά του στο πλαίσιο σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Τοπογραφικές εργασίες, αποτυπώσεις και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης σε έκταση 274 στρεμμάτων για την υλοποίηση έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο Βοιωτίας».

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 103 του ν.4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί.

Η προσφορά υποβάλλεται σε κλειστό φάκελο και συνοδεύεται από επιστολή καταθέσεως στο Πρωτόκολλο της Αναθέτουσας Αρχής (Βατάτζη 37, Τ.Κ. 11472 Αθήνα, 3οςόροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, το αργότερο έως και την ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής προσφοράς.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής της προσφοράς ορίζεται η 20η Ιανουαρίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Το αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης παροχής τεχνικών υπηρεσιών είναι:

  1. Η αποτύπωση και η σχεδίαση όλων των κτισμάτων καθώς και η τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης περίπου 274 στρεμμάτων όπως φαίνεται στην από Σεπτεμβρίου 2021 οριζοντιογραφική αποτύπωση της Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας, θέση «Ευαγγελίστρια», στην Αλίαρτο Βοιωτίας, με σκοπό την έκδοση άδειας δόμησης για την υλοποίηση των έργων της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4030/2011, Ν. 4178/2013 και Ν. 4495/2017, όπως ισχύουν).

Ειδικότερα για τη σύνταξη του τοπογραφικού διαγράμματος άδειας δόμησης του παραπάνω αναφερόμενου γεωτεμαχίου, το οποίο θα αποτελεί μία πλήρη τοπογραφική μελέτη στο ΕΓΣΑ87, θα περιλαμβάνονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τα παρακάτω:

Α) ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ:

  • Πρόσφατη τοπογραφική αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης.
  • Εμφανή (χρωματισμένα) όρια γηπέδου (και καθέτων ιδιοκτησιών εφόσον προκύπτουν).
  • Συντεταγμένες κορυφών γηπέδου (με υψόμετρα) και ομόρων (αν είναι εφικτό). Εφόσον ο έλεγχος της ιδιοκτησίας προκύπτει από συντεταγμένες διοικητικής πράξης που συντάχθηκε σε άλλο σύστημα συντεταγμένων, να αναγράφονται συμπληρωματικά και αυτές (πχ. πράξεις εφαρμογής κτλ.).
  • Διαστάσεις γηπέδου και ομόρων.
  • Εμβαδόν γηπέδου και oμόρων.
  • Εφαρμογή οικοδομικών γραμμών. Πλάτος από τα όρια.
  • Εφαρμογή ειδικών γραμμών περιορισμού δόμησης, όπως αιγιαλούς, οριοθετήσεις ρεμάτων, απαλλοτριώσεις, εθνικές ή επαρχιακές οδοί, κ.ά. (αν υπάρχουν).
  • Θεώρηση οικοδομικής γραμμής, χρήσεων γης και όρων δόμησης.
  • Συντεταγμένες και διαστάσεις κτιρίου.
  • Ισοϋψείς καμπύλες εντός του γηπέδου.
  • Ονομασία, χαρακτηρισμοί και πλάτος οδών.
  • Χαρακτηρισμοί κτιρίων.
  • Ονομασία γηπέδων (αν υπάρχει), πχ. αριθμοί κληροτεμαχίων.
  • Σε περίπτωση κοπής δένδρων για την οποία απαιτείται αδειοδότηση -εντός περιγράμματος κτιρίου- να αποτυπώνονται.
  • Εξασφαλίσεις μη υλοποιημένων κορυφών του γηπέδου.
  • Κάναβος σε ΕΓΣΑ ’87, κλίμακα σχεδίου και σύμβολο Βορρά.
  • Θέση λήψης φωτογραφιών.

Β) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

-          Έλεγχος ακινήτου βάσει των στοιχείων του Υποθηκοφυλακείου/Κτηματολογικού γραφείου-Έλεγχος στοιχείων τίτλων και κτηματολογικών στοιχείων. Έλεγχος τυχόν αποκλίσεων με τα καταχωρημένα στοιχεία του ακινήτου (αν απαιτείται χωρική μεταβολή κτλ). Προσκόμιση σχετικού τεκμηριωτικού υλικού: τίτλοι ιδιοκτησίας, πιστοποιητικά μεταγραφής, κτηματολόγιο (κτηματολογικό φύλλο, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος) κλπ. Ο εν λόγω έλεγχος θα γίνει σε συσχέτιση και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική έκθεση νομικού ελέγχου του γεωτεμαχίου όπως περιγράφεται και παρακάτω (στοιχείο 2).

-          ‘Ελεγχος αν το οικόπεδο βρίσκεται εντός ή εκτός αναστολής εκτέλεσης εργασιών.

-          Η υψομετρική αφετηρία στην οποία αναφέρονται τα υψόμετρα του σχεδίου.

-          Πρόσφατες εγκρίσεις από δασαρχείο, αρχαιολογία, δήμο, εάν απαιτούνται. Έλεγχος στοιχείων δασικής πληροφορίας και αποτύπωση τυχόν δασικών εκτάσεων.

-          Αναφέρεται αν διέρχεται πυλώνας υψηλής τάσης της ΔΕΗ ή αγωγός φυσικού αερίου.

  1. Η έκθεση νομικού ελέγχου του ανωτέρου γεωτεμαχίου βάσει των στοιχείων του Υποθηκοφυλακείου/Κτηματολογικού γραφείου με έλεγχο των στοιχείων τίτλων και έλεγχο των κτηματολογικών στοιχείων. Επίσης, η εν λόγω έκθεση θα περιλαμβάνει και τον έλεγχο τυχόν αποκλίσεων των στοιχείων τίτλου του ακινήτου με τα καταχωρημένα κτηματολογικά στοιχεία του καθώς και τη συλλογή όλων των απαραίτητων τίτλων, πιστοποιητικών και εγγράφων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρεται, κατόπιν ελέγχου και των στοιχείων αποτύπωσης του τοπογραφικού διαγράμματος, αν απαιτείται χωρική μεταβολή όπως περιγράφεται και ανωτέρω στα στοιχεία έρευνας του μηχανικού.
  2. Αποτύπωση των υφιστάμενων κτισμάτων και σχεδίαση των κατόψεων, όψεων, τομών τους καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για την τακτοποίηση-νομιμοποίηση τυχόν αυθαίρετων κατασκευών επί του γεωτεμαχίου. Στο αντικείμενο αυτό, περιλαμβάνονται οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της νόμιμης υπόστασης των κτηρίων και των κατασκευών, σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις καθώς και η συλλογή στελεχών, σχεδίων και τευχών οικοδομικών αδειών και τυχόν αναθεωρήσεις αυτών, και τυχόν εγγράφων ρύθμισης με προηγούμενους νόμους (ν. 3843/10, ν. 1337/83 κ.α.) προκειμένου για την έκδοση άδειας δόμησης.