08 Μαι 2024
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 18:05

Παροχή διευκρινήσεων και απαντήσεων επί ερωτημάτων που ετέθησαν από ενδιαφερόμενους και αφορούν το Τεύχος Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑΜ Προκήρυξης ΚΗΜΔΗΣ : 18PROC003831764 2018-10-12)(Ερώτημα 1-2)

Επί των τεθέντων προς διευκρίνιση σχετικών ερωτημάτων – θεμάτων και αφορούν το Τεύχος της Προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου ως ανωτέρω, διευκρινίζουμε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1:
Σύμφωνα με την Παράγραφο 2.4.3 Περιεχόμενα Φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά», 2.4.3.1 σημείο γ) στη σελίδα 21 της διακήρυξης αναφέρεται [Οι προβλεπόμενες στην παρούσα υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα…]. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 3.2 Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου – Δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου σελίδα 25 της διακήρυξης αναφέρεται ότι ο προσωρινός ανάδοχος θα πρέπει [… να υποβάλει εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής ειδοποίησης σε αυτόν, τα αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης και τα πρωτότυπα ή αντίγραφα που εκδίδονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 όλων των δικαιολογητικών που περιγράφονται στην παράγραφο 2.2.9.2. …]. Παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε ότι τα δικαιολογητικά της παραγράφου 2.2.9.2. δεν απαιτούνται στο στάδιο υποβολής προσφοράς αλλά σε επόμενο διαγωνιστικό στάδιο και ειδικότερα από τον προσωρινό ανάδοχο. Παρακαλούμε, επίσης, όπως μας διευκρινίσετε ποιες ακριβώς είναι [Οι προβλεπόμενες στην παρούσα υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα…] που θα πρέπει να υποβληθούν στο στάδιο υποβολής προσφοράς, σύμφωνα με την παρ. 2.4.3.1 σημείο γ) στη σελίδα 21 της διακήρυξης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1:
Η παρ. 2.2.9.2 αναφέρει: «Α. Το δικαίωμα συμμετοχής των οικονομικών φορέων και οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής τους, όπως ορίζονται στις παραγράφους 2.2.1 έως 2.2.8, κρίνονται κατά την υποβολή της προσφοράς, κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της παρούσας και κατά τη σύναψη της σύμβασης στις περιπτώσεις του άρθρου 105 παρ. 3 περ. γ του ν. 4412/2016». Συνεπώς η αναφορά της παρ. 2.2.9.2 καθιστά σαφές ότι το δικαίωμα συμμετοχής κρίνεται κατά τις ανωτέρω φάσεις στην εξέλιξη της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης. Ειδικότερα κατά την υποβολή της προσφοράς το δικαίωμα συμμετοχής κρίνεται βάσει των περιεχομένων της Προσφοράς η οποία συντάσσεται με τις προβλέψεις της παρ. 2.4.
Σύμφωνα με την παρ. 2.2.9.1 Προκαταρκτική απόδειξη κατά την υποβολή προσφορών «Προς προκαταρκτική απόδειξη ότι οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς: α) δεν βρίσκονται σε μία από τις καταστάσεις της παραγράφου 2.2.3 και β) πληρούν τα σχετικά κριτήρια επιλογής των παραγράφων 2.2.4, 2.2.5, 2.2.6 και 2.2.7 της παρούσης, προσκομίζουν κατά την υποβολή της προσφοράς τους ως δικαιολογητικό συμμετοχής, το προβλεπόμενο από το άρθρο 79 παρ. 1 και 3 του ν. 4412/2016 Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ)..».
Επισημαίνουμε επίσης την αναφορά της παρ. 2.4.2.4 «…Εφόσον οι τεχνικές προδιαγραφές και οι οικονομικοί όροι δεν έχουν αποτυπωθεί στο σύνολό τους στις ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες του Συστήματος, ο οικονομικός φορέας επισυνάπτει ψηφιακά υπογεγραμμένα τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στην παρούσα και τα παραρτήματά της».
Με βάση τα παραπάνω κατά την υποβολή των προσφορών θα υποβληθούν σύμφωνα με την παρ. 2.4.3 Περιεχόμενα Φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά»:
«2.4.3.1 Τα στοιχεία και δικαιολογητικά για την συμμετοχή των προσφερόντων στη διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνουν:
α) το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (Ε.Ε.Ε.Σ.), όπως προβλέπεται στην παρ. 1 και 3 του άρθρου 79 του ν. 4412/2016
β) την εγγύηση συμμετοχής, όπως προβλέπεται στο άρθρο 72 του Ν.4412/2016 και τα άρθρα 2.1.5 και 2.2.2 αντίστοιχα της παρούσας διακήρυξης.
γ) Οι προβλεπόμενες στην παρούσα υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα και οι Πίνακες των Παραρτημάτων V και VI»
Σχετικά με το σημείο γ) επισημαίνεται ότι ζητείται να υποβληθούν:
• Ο Πίνακας του Παραρτήματος V (με την υλοποίηση της σημείωσης: Ο υποψήφιος Ανάδοχος, συμπληρωματικά με τον ανωτέρω Πίνακα, θα πρέπει να συμπεριλάβει συμφωνητικά ή/και δηλώσεις συνεργασίας των εξωτερικών συνεργατών ή/και υπεργολάβων, εφόσον συντρέχει η περίπτωση).
• Ο Πίνακας του Παραρτήματος VI, (με την υλοποίηση της σημείωσης: Αναλυτική περιγραφή όλων των συναφών υπηρεσιών του παραπάνω πίνακα Περιγράφονται αναλυτικά το αντικείμενο, τα κύρια παραδοτέα, το χρονοδιάγραμμα και η τρέχουσα κατάσταση όλων των συναφών με το αντικείμενο της παρούσας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που υλοποιήθηκαν κατά την τελευταία πενταετία και περιλήφθηκαν στον κατάλογο ανωτέρω.)
• οι υπεύθυνες δηλώσεις του Παραρτήματος ΙV «Άλλες Δηλώσεις» (Εμπιστευτικότητα – Πνευματικά δικαιώματα - Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα),

ΕΡΩΤΗΜΑ 2:
Για την εν θέματι διακήρυξη δεν υπάρχει σχέδιο σύμβασης. Παρακαλούμε για την αποστολή του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2:
Η διακήρυξη του διαγωνισμού ακολούθησε τη δομή του πρότυπου τεύχους ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ KAI ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΝΩ ΤΩΝ 60.000 ΕΥΡΩ, ΜΕΣΩ ΕΣΗΔΗΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Στο υπόψη πρότυπο η συμπερίληψη Παραρτήματος σχεδίου σύμβασης είναι προαιρετική. Στην παρούσα διακήρυξη δεν έχει περιληφθεί σχέδιο σύμβασης και το σχετικό παράρτημα αναγράφεται ως ΚΕΝΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 16:13