Δευτέρα 29 Απρ 2024
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 17:05

Ανάθεση εκτέλεσης του έργου: «Υλοποίηση ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό», για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Αναθέτουμε την εκτέλεση του έργου: «Υλοποίηση ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό», για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στον οικονομικό φορέα με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗΣ.

2. Το ακριβές αντικείμενο του έργου «Υλοποίηση ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό» o σχεδιασμός, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, τα παραδοτέα και ο τρόπος πληρωμής περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω :


«Υλοποίηση ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό»

Οι τεχνικές του προδιαγραφές του παρόντος έργου βασίζονται στο παραδοτέο του έργου «Απευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διερεύνησης και αποτύπωσης των αναγκών υλοποίησης ψηφιακών μητρώων και των τεχνικών προδιαγραφών ανάπτυξης αυτών» (ΑΔΑ: ΨΕ3Β465ΧΘΞ-ΩΒΗ). Από αυτό εξαιρούνται οι αναφερόμενες διαδικασίες στα ΕΔΧ και το υποσύστημα διαχείρισης των Παραβάσεων & Ποινών και υπάρχουν οι παρακάτω προσθήκες / τροποποιήσεις:
1. Το έργο θα αποτελείται από 3 διαδοχικές φάσεις. Στο τέλος κάθε φάσης, ο Ανάδοχος θα υποβάλλει το αντίστοιχο παραδοτέο, το οποίο θα ελέγχεται από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου (ΕΠΠΕ). Για να προχωρήσει ο Ανάδοχος στην επόμενη φάση, θα πρέπει η ΕΠΠΕ να έχει παραλάβει οριστικά ποσοτικά και ποιοτικά το παραδοτέο της προηγούμενης φάσης. Οι φάσεις αναλύονται ως εξής:
i. 1η φάση, με έναρξη την υπογραφή της σύμβασης και διάρκεια 10 ημέρες, κατά την οποία ο Ανάδοχος θα προβεί σε: α) αναλυτική καταγραφή των λειτουργιών που θα υλοποιηθούν σε κάθε μία από τις επόμενες φάσεις, αφού γίνουν ενδεχομένως οι κατάλληλες διευκρινίσεις και προσαρμογές των λειτουργικών απαιτήσεων, όπως π.χ. για τη χρήση alerts και flags που αναφέρονται στις ενότητες 2.1.4 και 2.2.4, και β) στο σχεδιασμό του ψηφιακού μητρώου.
ii. 2η φάση, με διάρκεια 30 ημέρες, κατά την οποία ο Ανάδοχος θα υλοποιήσει τις λειτουργίες αναφορικά με την καταχώρηση των Ε.Ι.Χ. και των συμβάσεων αυτών. Με το τέλος της φάσης αυτής θα εκκινήσει η παραγωγική λειτουργία του ψηφιακού μητρώου.
iii. 3η φάση, με διάρκεια 6 μήνες, κατά την οποία ο Ανάδοχος α) θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στελεχών της Υπηρεσίας Υποστήριξης Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων διάρκειας 8 ωρών, β) θα συντάξει αναλυτική τεκμηρίωση του ψηφιακού μητρώου στην οποία θα συμπεριλάβει και καταγραφή των διαδικασιών που απαιτούνται για την ένταξη σε αυτό και των Ε.Δ.Χ. καθώς και του υποσυστήματος καταχώρησης και αναζήτησης παραβάσεων σε μεταγενέστερο χρόνο, και γ) θα παρέχει υπηρεσίες εγγύησης καλής λειτουργίας με αποκατάσταση δυσλειτουργιών που ενδεχομένως προκύψουν κατά την παραγωγική λειτουργία του ψηφιακού μητρώου.
2. Το ψηφιακό Μητρώο Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις G-Cloud της ΚτΠ.
3. Αναφορικά με τις διαλειτουργικότητες που αναφέρονται στην ενότητα 1.3 ισχύουν τα εξής:
i. Στοιχεία αδειών κυκλοφορίας παρέχονται βάσει αριθμού κυκλοφορίας ή αριθμού πλαισίου μέσω SOAP web service.
ii. Στοιχεία αδειών οδήγησης παρέχονται βάσει αριθμού άδειας οδήγησης μέσω SOAP web service.
4. Το ψηφιακό Μητρώο Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό θα διαλειτουργεί με τη διαδικτυακή υπηρεσία e-παραβόλου της Α.Α.Δ.Ε., προκειμένου να γίνεται έλεγχος κατάστασης και δέσμευση των παραβόλων που προβλέπονται.
5. Το ψηφιακό Μητρώο Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό θα παρέχει τη δυνατότητα στον «SUPER USER» να διαχειρίζεται τα δικαιώματα εκτέλεσης λειτουργιών που έχει ο κάθε ρόλος και να προσθέτει ή να τροποποιεί ρόλους.
6. Όλες οι σταθερές τιμές όπως π.χ. το μέγιστο όριο αρχείων (5MB), η διάρκεια σύμβασης (3 ώρες), η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης (30 λεπτά), η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής γνωστοποίησης (30 λεπτά), η προθεσμία αντικατάστασης υπεύθυνου (15 ημέρες), κ.α., θα είναι παραμετροποιήσιμες έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται σε ενδεχόμενες τροποποιήσεις της νομοθεσίας, διατηρώντας παράλληλα την ιστορικότητά τους.
7. Οι τεχνολογίες οι οποίες προτείνεται να χρησιμοποιηθούν που αναφέρονται στην ενότητα 6 δεν είναι δεσμευτικές.
8. Ο Ανάδοχος μπορεί να προτείνει τη χρήση εναλλακτικής υπηρεσίας αντί του Google Maps API, εφόσον αυτή παρέχεται δωρεάν (ή βαρύνει από τον Ανάδοχο) και καλύπτει τις ανάγκες του ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό.

Η ενεργοποίηση της δεσμευτικής προσφοράς για επέκταση της εγγύησης καλής λειτουργίας για 3 έτη μετά τη λήξη της σύμβασης, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της Αναθέτουσας Αρχής, και θα μπορεί να γίνεται ανά έτος.

3. Η συνολική δαπάνη για την «Εκτέλεση του έργου υλοποίησης ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό» ανέρχεται στο ποσό των δέκα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, #19.500,00# πλέον ΦΠΑ 24%, ποσού τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα ευρώ #4.680,00€# ήτοι συνολικού ποσού είκοσι τεσσάρων χιλιάδων εκατόν ογδόντα ευρώ #24.180,00€# και θα βαρύνει τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2018 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα του Ε.Ε. 2014ΣΕ57100008 της ΣΑΕ571 «Δαπάνες υλικοτεχνικής στήριξης και επίβλεψης έργων οδοποιίας», για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

4. Η πληρωμή του Αναδόχου για την Εκτέλεση του έργου υλοποίησης ψηφιακού Μητρώου Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό γίνει ως εξής:
I. Ποσοστό 85% μετά την οριστική παραλαβή της β’ φάσης.
II. Ποσοστό 15% μετά την οριστική παραλαβή του έργου.

5. Για την παραλαβή των παραπάνω υπηρεσιών συγκροτούμε τριμελή επιτροπή παραλαβής ως εξής:
Τακτικά μέλη:
α) Πατσιαβό Γεώργιο, ως πρόεδρος
β) Πιπεργιά Αριστείδη , ως μέλος
γ) Λιακοπούλου Μάρθα, ως μέλος

Αναπληρωματικά μέλη:
α) Τριανταφυλλάκη Μαρία, ως πρόεδρος
β) Παθούλα Φλώρα, ως μέλος
γ) Λαφογιάννη Κωνσταντίνο, ως μέλος

6. Τον ανάδοχο θα βαρύνει οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για την παράδοση του έργου στον τόπο και με τον τρόπο που προβλέπεται στα έγγραφα της σύμβασης. Ιδίως βαρύνεται με κράτηση α) 0,06% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 375 του v. 4412/2016 και β) 0,06% υπέρ της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Ε.Π.), σύμφωνα με το άρθρο 350 του v. 4412/2016 η οποία υπολογίζεται επί της αξίας κάθε πληρωμής προ φόρων και κρατήσεων της αρχικής, καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης Υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων επιβάλλεται (άρθρο 4 Ν. 4013/2011 όπως ισχύει).

Οι ως άνω κρατήσεις υπόκεινται περαιτέρω σε παρακράτηση χαρτοσήμου 3%, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου και εισφορά υπέρ ΟΓΑ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του Χαρτοσήμου (σύμφωνα με το ν. 4169/1961).
Με κάθε πληρωμή θα γίνεται η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί του καθαρού ποσού.
Ως προς τα δικαιολογητικά πληρωμής, ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 200 του ν. 4412/2016

7. Σε περίπτωση άρνησης ή δυστροπίας του Αναδόχου ή αθέτησης οποιουδήποτε όρου αυτής της απόφασης, εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες, από την κείμενη νομοθεσία, κυρώσεις.

8. Ο Ανάδοχος δεσμεύεται για την τήρηση εμπιστευτικότητας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στα οποία θα αποκτήσει πρόσβαση και θα εκτελεί πράξεις επεξεργασίας στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων.

9. Το σχετικό τιμολόγιο θα εκδοθεί στο όνομα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, 101 91 Παπάγου, Α.Φ.Μ.: 090310533, ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

10. Ο Ανάδοχος υποχρεούται όπως προσέλθει στην Υπηρεσία μας για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.