Παρασκεύη 03 Μαι 2024
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 12:39

Παροχή διευκρινήσεων και απαντήσεων επί ερωτημάτων που ετέθησαν από ενδιαφερόμενους και αφορούν το Τεύχος Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑΜ Προκήρυξης ΚΗΜΔΗΣ: 18PROC004148247 2018-12-07)

 Επί των τεθέντων προς διευκρίνιση σχετικών ερωτημάτων – θεμάτων και αφορούν το Τεύχος της Προκήρυξης  του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου ως ανωτέρω, διευκρινίζουμε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΜΑ 5:

Με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει διάκριση στα Πιστοποιητικά συστήματος ποιότητας και ασφάλειας πληροφοριών (ISO 9001 και 27001 αντίστοιχα) που να σχετίζεται με τις κατηγορίες υπηρεσιών, παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε κατά πόσον Υποψήφιος οικονομικός φορέας, κάτοχος πιστοποιήσεων κατά ISO 9001 και 27001 (που διαθέτει ίδια εμπειρία στις κατηγορίες 8 και 10 και στηρίζεται στις ικανότητες τρίτων προς κάλυψη των απαιτήσεων στελέχωσης και εμπειρίας στις λοιπές κατηγορίες υπηρεσιών) καλύπτει τις απαιτήσεις του άρθρου 2.2.7.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ5:

Σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2.2.9.2 (Α) «Στην περίπτωση που προσφέρων οικονομικός φορέας ή ένωση αυτών στηρίζεται στις ικανότητες άλλων φορέων, σύμφωνα με την παράγραφό 2.2.8. της παρούσας, οι φορείς στην ικανότητα των οποίων στηρίζεται υποχρεούνται στην υποβολή των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 2.2.3 της παρούσας και ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια επιλογής κατά περίπτωση (παράγραφοι 2.2.4- 2.2.8)». Συνεπώς ο οικονομικός φορέας που παρέχει στήριξη θα πρέπει να πληροί και να αποδεικνύει ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 2.2.3 και ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια επιλογής κατά περίπτωση για τα οποία γίνεται επίκληση της ικανότητάς του.

Ειδικότερα για τις απαιτήσεις του άρθρου 2.2.7. διευκρινίζουμε ότι αυτές αφορούν τον Υποψήφιο και μπορούν να καλυφθούν από αυτόν αποκλειστικά.

ΕΡΩΤΗΜΑ 6:  

Για το είδος των προς παροχή υπηρεσιών σε συσχετισμό με την διάρκεια της σύμβασης, εκτιμούμε ότι ο τρόπος υπολογισμού της προεκτιμώμενης αξίας σύμβασης έχει γίνει βάσει του άρθρου ΓΕΝ.4 «Αμοιβή μηχανικών ή άλλων επιστημόνων ανάλογα με τον χρόνο απασχόλησης» (Απόφαση αριθμ. ΔΝΣγ/32129/ΦΝ 466 ΦΕΚ 2519/20-7-2017).

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε κατά πόσον η ως άνω εκτίμηση ισχύει ή όχι και σε περίπτωση επιβεβαίωσης να μας διαθέσετε τον Πίνακα Προεκτιμώμενων Αμοιβών, προκειμένου να καταστεί δυνατός από μέρους μας ο υπολογισμός του ύψους της οικονομικής μας προσφοράς στην βάση της απαιτούμενης ανθρωποαπασχόλησης.

Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιώνεται η ως άνω εκτίμηση, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τον τρόπο υπολογισμού της προεκτιμώμενης αξίας σύμβασης, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να καθορίσουμε το ποσοστό έκπτωσης επ’αυτής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6:

Η προεκτιμώμενη αξία της σύμβασης εκτιμήθηκε και τέθηκε ως κατ΄ αποκοπήν αμοιβή για την υλοποίηση του αναφερόμενου αντικειμένου των προς παροχή υπηρεσιών, λόγω δε ακριβώς της ειδικής φύσης αυτού εξειδικεύθηκε στην παρ. 5.1 και ο τρόπος καταβολής αυτής. Προς ενημέρωσή σας για την κατά τα ανωτέρω διευκρίνιση, κατά τον υπολογισμό της εκτιμώμενης αμοιβής χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με την παρ. 8.β του άρθρου 53 του ν. 4412/2016,  συγκριτικά στοιχεία παροχής συναφών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία η κατανομή της αμοιβής για τις προβλεπόμενες κατηγορίες υπηρεσιών έχει ως εξής:

Κατηγορία Υπηρεσιών 10: 50%

Κατηγορία Υπηρεσιών  8: 14%

Κατηγορία Υπηρεσιών 13: 12%

Κατηγορία Υπηρεσιών 20: 10%

Κατηγορία Υπηρεσιών 21: 14%