Πέμπτη 02 Μαι 2024
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 16:52

Παροχή διευκρινήσεων και απαντήσεων επί ερωτημάτων που ετέθησαν από ενδιαφερόμενους και αφορούν το Τεύχος Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑΜ Προκήρυξης ΚΗΜΔΗΣ: 18PROC004111877 2018-12-03 )

Επί των τεθέντων προς διευκρίνιση σχετικών ερωτημάτων – θεμάτων και αφορούν το Τεύχος της Προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου ως ανωτέρω, διευκρινίζουμε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΜΑ 2:
Αναφερόμαστε στην από 03.12.2018 διακήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού ανάθεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών νομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16) στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού ανάθεσης συμβάσεως για το έργο: “ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β.Ο.Α.Κ. ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ”» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η εταιρία μας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον ανωτέρω διαγωνισμό και αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται στους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, με τη διάταξη της παραγράφου 2.1.3 της ανωτέρω αναφερόμενης διακήρυξης, με την παρούσα επιστολή σας παρακαλούμε για την παροχή διευκρινίσεων κατά τα αναφερόμενα κατωτέρω.

Ειδικότερα, αναφορικά με:

(1) τη διάταξη της περίπτωσης β’ της υποπαραγράφου Β.4 της παραγράφου 2.2.9.2 (Αποδεικτικά Μέσα) της διακήρυξης σχετικά με την απόδειξη της τεχνικής ικανότητας της παραγράφου 2.2.6.Α της διακήρυξης, και

(2) τη διάταξη της περίπτωσης δ’ της υποπαραγράφου Β.4 της παραγράφου 2.2.9.2 (Αποδεικτικά Μέσα) της διακήρυξης σχετικά με την απόδειξη της απαιτούμενης στην παράγραφο 2.2.6.Β της διακήρυξης εξειδίκευσης και εμπειρίας του Υπεύθυνου της Ομάδας Έργου,
παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε ότι για την απόδειξη της ικανότητας των παραγράφων 2.2.6.Α και 2.2.6.Β της διακήρυξης, πέραν των πιστοποιητικών/βεβαιώσεων για τις υπηρεσίες του Πίνακα (α) της υποπαραγράφου Β.4 της παραγράφου 2.2.9.2 (Αποδεικτικά Μέσα) της διακήρυξης, και των βεβαιώσεων/ πιστοποιήσεων για τη συμμετοχή του Υπεύθυνου της Ομάδας Έργου στις ομάδες έργου των υπό στοιχεία 2.2.6.Β.1.ii συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχε, αντιστοίχως, είναι αποδεκτή η προσκόμιση των σχετικών συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2:
Στις παρ. 2.2.6.Α και 2.2.6.Β τίθενται οι απαιτήσεις όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψηφίων οικονομικών φορέων. Προς απόδειξη αυτών των απαιτήσεων ισχύουν τα αναφερόμενα στην παρ. 2.2.9.2.Β.4. Ειδικότερα και με βάση τα αναφερόμενα στην Προκήρυξη της Σύμβασης:

«Για την απόδειξη της τεχνικής ικανότητας της παραγράφου 2.2.6.Α οι οικονομικοί φορείς προσκομίζουν:
α) πίνακα συντεταγμένο σύμφωνα με το Παράρτημα VI Αποδεκτών Υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία, κατά μέγιστο όριο, με αναφορά του αντίστοιχου ποσού, της ημερομηνίας και του δημόσιου ή ιδιωτικού αντισυμβαλλόμενου.
β) Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις για τις υπηρεσίες του Πίνακα (α) που έχουν εκδοθεί ή θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή ή εν γένει το αντισυμβαλλόμενο Μέρος, όπου θα αναφέρεται ο ανάδοχος, η κατηγορία και το είδος των ανατεθεισών ή και παρασχεθεισών νομικών υπηρεσιών και θα πιστοποιείται η επιτυχής και προσήκουσα παροχή τους, καθώς και ο χρόνος παροχής αυτών».
Συνεπώς η μόνη προσκόμιση των σχετικών συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών δεν καλύπτει την απαίτηση «και θα πιστοποιείται η επιτυχής και προσήκουσα παροχή τους, καθώς και ο χρόνος παροχής αυτών» και δεν είναι αποδεκτή καθώς δεν καλύπτει το σύνολο των σχετικών απαιτήσεων.

«Για την απόδειξη της απαιτούμενης στην ανωτέρω παράγραφο 2.2.6.Β εξειδίκευσης και εμπειρίας των
μελών της Ομάδας Εργασίας, οι οικονομικοί φορείς προσκομίζουν :
α. Πίνακα στελέχωσης της Ομάδας Έργου σύμφωνα με το υπόδειγμα Παραρτήματος V της παρούσας.
β. Βιογραφικά σημειώματα όλων των στελεχών της Ομάδας Έργου, με τη μορφή EUROPASS (διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templatesinstructions).
γ. Πίνακα με τις συναφείς, υπό στοιχεία 2.2.6.Β.1.ii συμβάσεις παροχής νομικών υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχε ο Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος V της παρούσας.
δ. Βεβαιώσεις, πιστοποιήσεις για τη συμμετοχή του Υπεύθυνου της Ομάδας Έργου στις ομάδες έργου, των υπό στοιχεία 2.2.6.Β.1.ii συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχε».
Συνεπώς η μόνη προσκόμιση των σχετικών συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών είναι αποδεκτή εφόσον από αυτή προκύπτει η συμμετοχή του φυσικού προσώπου το οποίο ορίζεται από τον Υποψήφιο οικονομικό φορέα ως Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου στις ομάδες έργου, των υπό στοιχεία 2.2.6.Β.1.ii συμβάσεων παροχής νομικών υπηρεσιών, στις οποίες συμμετείχε.