Παρασκεύη 26 Απρ 2024
Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 12:55

Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση & πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Αναδόχου/ων που θα αναλάβει/ουν την αποξήλωση & απομάκρυνση στοιχείων αμιάντου σε περιοχές που επλήγησαν από τις ..

 

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο βελτίωσης του περιβάλλοντος και άμεσης επιτακτικής ανάγκης συνέχισης των εργασιών αποξήλωσης και απομάκρυνσης των στοιχείων αμιάντου και της πρόληψης του κινδύνου των περιοίκων από τα αμιαντούχα κατάλοιπα και απόβλητα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, στις πληγείσες περιοχές (Ραφήνα - Πικέρμι, Μαραθώνας, Μέγαρα, Κάλαμος, Άγιοι Θεόδωροι κ.λπ.), προτίθεται να προβεί στην άμεση ανάθεση των κάτωθι υπηρεσιών :

Α. Διενέργεια αυτοψίας και έλεγχος για τυχόν παρουσία αμιάντου στα κτήρια από τον Ανάδοχο, μετά από υπόδειξη των τεχνικών κλιμακίων του Υπ.Υ.Με.

Β. Αποξηλώσεις των στοιχείων αμιαντοτσιμέντου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Ελληνική νομοθεσία, από πιστοποιημένο οικονομικό φορέα με άδεια εκτέλεσης εργασιών διαχείρισης αμιάντου, σύμφωνα με την ΚΥΑ 4229/395/2013.

Η εργασία αφαίρεσης/αποξήλωσης αμιαντούχων υλικών, θα εκτελεστεί κατόπιν υποβολής σχεδίου εργασιών στη Δ/νση Περιβάλλοντος της οικείας Περιφέρειας (Αττικής) και έγκρισής του και κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης της αρμόδιας επιθεώρησης εργασίας (ΚΕΠΕΚ).

Ειδικότερα, οι εργασίες αποξήλωσης περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες: