Παρασκεύη 26 Απρ 2024
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 12:32

Πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών στα πλαίσια κατασκευής του έργου«Επισκευή προβλήτας Αθηνιού Ν.Θήρας»..

Η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, κατόπιν της παραπάνω σχετικής απόφασης του Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ., με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη της σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Επισκευή προβλήτας Αθηνιού Ν. Θήρας» στην αντιμετώπιση ζημιών στις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, σας απευθύνει την παρούσα πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχετε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, που θα πραγματοποιηθεί με την υποβολή προσφοράς σας για την ανάθεση της σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λιμένα Αθηνιού, πέραν των άμεσων επεμβάσεων και με δεδομένο την επισφαλή κατάσταση των κρηπιδωμάτων του λιμένα και την συνεχή επιδείνωση της κατάστασης αυτών λόγω των πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή, απαιτείται:

• Η μελέτη για την προσωρινή επισκευή των όποιων ζημιών/υποσκαφών εντοπισθούν στη θέση «Ποσειδώνας».
• Η μελέτη αντιστήριξης/ενίσχυσης του προβλήτα Οχληρών Φορτίων και η υλοποίηση άμεσα των προτάσεων της μελέτης ώστε ο προβλήτας να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης των υπολοίπων κρηπιδωμάτων του λιμένα.
• Η άμεση υποβρύχια επιθεώρηση/αυτοψία των κρηπιδωμάτων με λεπτομερή αποτύπωση των ζημιών, υποσκαφών κλπ και βιντεοσκόπηση. Η υποβρύχια επιθεώρηση θα γίνει από πιστοποιημένο καταδυτικό συνεργείο που θα αποτελείται από δύο αυτοδύτες μηχανικούς-λιμενολόγους.
• Η μελέτη μέτρων αντιστήριξης/εξασφάλισης της ευστάθειάς του παλαιού κρηπιδότοιχου (π.χ. με μικροπασσάλους) μετά από διερεύνηση και των γεωτεχνικών συνθηκών του εδάφους θεμελίωσης, έστω και για το διάστημα των ολίγων μηνών που θα είναι εκτεθειμένος.
• Η συστηματική παρακολούθηση των επιπτώσεων των εργασιών στα υφιστάμενα έργα και η πρόταση λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν αστοχιών για την εξασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του λιμανιού και των οδικών προσβάσεων σε αυτό, με τη συνεχή παρουσία έμπειρου λιμενολόγου μηχανικού,
• Μελέτη τροποποίησης του υπό κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου και προσωρινή αντιστήριξη του υφισταμένου.

2. ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ

Η προεκτιμώμενη αμοιβή της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 110.000,00 € πλέον ΦΠΑ 24% 26.400,00 € ήτοι συνολικά 136.400,00 €.

3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και μέχρι την οριστική παραλαβή του ως άνω έργου, η οποία τοποθετείται χρονικά μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και την έγκριση των σχετικών μελετών.

4. ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Με την παρούσα καθορίζονται οι κανόνες διαπραγμάτευσης ως εξής:
Στοιχείο διαπραγμάτευσης και αντίστοιχα κριτήριο ανάθεσης αποτελεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσης τιμής.
Ο μειοδότης οφείλει άμεσα να υποβάλει στη Υπηρεσία τα δικαιολογητικά νομιμοποίησης εξαιρουμένων, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του Άρθρου 73 του Ν. 4412/2016, των οριζομένων στην παράγραφο 4.β. του ίδιου Άρθρου, καθώς και την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 22-05- 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα η 10:00 π.μ.
Ως ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η
22-05-2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα η 10:30 π.μ.

Οι προσφορές θα υποβληθούν στην Επιτροπή Διενέργειας Διαπραγμάτευσης, που θα συνεδριάσει στα Γραφεία της Υπηρεσίας την ανωτέρω αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 15:08