12 Μαι 2024
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 12:32

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβαση «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΨΙΝΘΟΥ ΡΟΔΟΥ»

 Ο Δήμος Ρόδου, προτίθεται να προβεί στη διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης του έργου: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΨΙΝΘΟΥ ΡΟΔΟΥ » προϋπολογισμού 327.000 ευρώ με Φ.Π.Α. 24% με δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ. ΥΠΟ. ΜΕ στην τάξη 1η και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ (προϋπολογισμός εργασιών με ΓΕ & ΟΕ και απρόβλεπτα 259.287,14 ευρώ).

Η μελέτη προβλέπει διαμορφώσεις ήπιας μορφής, προκειμένου η εικόνα της ρεματιάς να βελτιωθεί, με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στον ήδη διαμορφωμένο βιότοπο της ρεματιάς.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή βόρεια της πηγής «Φασούλι» και στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα και συγκεκριμένα σε τέσσερα τμήματα:

α. Στο διάδρομο περιπάτου που ξεκινά από το ύψος του Δημοτικού Σχολείου, διατρέχει την ρεματιά και καταλήγει στην πλατεία των πηγών «Φασούλι», με νέα πλακόστρωση, διαπλάτυνση, δημιουργία καθιστικών.

β. Στην πλατεία της πηγής «Φασούλι», με δημιουργία ξύλινης πέργκολας με καθιστικά και ανακατασκευή του διαδρόμου (ράμπας) από την πλατεία στην επαρχιακή οδό.

γ. Στο χώρο του νερόμυλου, με πλακόστρωση, δημιουργία καθιστικών και διαμόρφωση που προβλέπεται με γνώμονα τυχόν μελλοντικές παρεμβάσεις για την αναστήλωση του νερόμυλου και την ένταξή του στη διαμόρφωση και ανάδειξη της ρεματιάς.

δ. Στη γέφυρα ενοποίησης που ενώνει τον χώρο δυτικά του φράγματος (κτίριο έκθεσης ψαριού «γκιζάνι») με τον χώρο ανατολικά του φράγματος (χώρος υπό διαμόρφωση μπροστά από τον νερόμυλο), με κατασκευή μεταλλικής γέφυρας.