12 Μαι 2024
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 10:14

Δημοσιοποίηση Στοιχείων Σύμβασης «Οριστική αποκατάσταση ζημιών αγροτικού δημοτικού δικτύου περιοχών Δήμου Σφακίων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα Φεβρουαρίου 2019 περιοχή Λιβανιανών Τοπικής Κοινότητας Ανωπόλεως Δήμου Σφακίων»

 O Δήμος Σφακίων, προτίθεται να προβεί στη διενέργεια διαδικασίων για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης του έργου

«Οριστική αποκατάσταση ζημιών αγροτικού δημοτικού δικτύου περιοχών Δήμου Σφακίων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα Φεβρουαρίου 2019 περιοχή Λιβανιανών Τοπικής Κοινότητας Ανωπόλεως Δήμου Σφακίων»

(. Μελέτης της Διευθ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Χανίων) προϋπολογισμού 240.000,00 €. . (με αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%)

με δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. στηνA2 τάξη και άνω για έργα κατηγορία «ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ»   (προϋπολογισμός   193.474,28 € χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

   ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

     1.1 Σύντομη περιγραφή του έργου

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών στα οδοστρώματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου οι οποίες προκλήθηκαν μετά και τα τελευταία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2019 στην περιοχή των Λιβανιανών του Δήμου Σφακίων και καθιστούν το οδόστρωμα ακατάλληλο για τους χρήστες του, χωρίς περαιτέρω εργασίες εκσυγχρονισμού, επέκτασης τροποποίησης ή βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους.

Με την παρούσα τεχνική έκθεση μελετάται μία σειρά από εργασίες με σκοπό την εκτέλεση του έργου αυτού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

   Αναλυτικότερα με το έργο αυτό θα γίνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρου , άρση καταπτώσεων και ισοπέδωση- προσωρινή αποκατάσταση βατότητας σε όλο το μήκος της οδού μέχρι τον οικισμό των Λιβανιανών. Θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος από σκυρόδεμα στα σημεία που παρουσιάζονται συνεχείς διαβρώσεις λόγω κλίσης και λιθορριπές σε επιλεγμένα σημεία για αντιστήριξη-προστασία των πρανών.

Στο τμήμα του δρόμου το οποίο είναι διανοιγμένο αλλά δεν έχει ασφαλτοστρωθεί, μήκους περιπου 1.000μ, θα κατασκευαστεί μία στρώση υπόβασης μεταβλητού πάχους για να εξομαλυνθεί το υπάρχων κατάστρωμα, μία στρώση βάσης, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.  

Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.