04 Μαι 2024
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 15:02

Διευκρινίσεις για τη δημοπράτηση του έργου: “Βελτίωση Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, Τμήμα: Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη”, προϋπολογισμού 12.850.000,00 € (με Φ.Π.Α.)»

Διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες των δύο τελευταίων άρθρων της Ομάδας Β: Τεχνικά Έργα, ήτοι των άρθρων Β-55 και Β-56 δεν έχουν εκ παραδρομής συμπεριληφθεί στο άθροισμα της εν λόγω Ομάδας και κατ’ επέκταση ούτε στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου, σφάλμα το οποίο ωστόσο δεν επιφέρει καμία αλλαγή στο δικαίωμα συμμετοχής (άρθρο 21 της οικείας Διακήρυξης) των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων στον υπόψη διαγωνισμό ούτε στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους όπως περιγράφονται στα κριτήρια ποιοτικής επιλογής του άρθρου 22 της οικείας Διακήρυξης.

Ως εκ τούτου, το εν λόγω σφάλμα θα αντιμετωπιστεί κατά την εκτέλεση του έργου και οι υπόψη δαπάνες που αφορούν στα άρθρα αυτά, εφόσον η εκτέλεση των σχετικών εργασιών καταστεί αναγκαία, θα καλυφθούν από τις δαπάνες των απρόβλεπτων εργασιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 156, παρ. 3 (α) του Ν. 4412/2016, και σύμφωνα με το Τιμολόγιο Δημοπράτησης του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ως έχει το έντυπο οικονομικής προσφοράς που περιλαμβάνεται στα έγγραφα της σύμβασης κατά το άρθρο 2 της οικείας Διακήρυξης όπως παράγεται από το ΕΣΗΔΗΣ Δ.Ε. και το οποίο υπερισχύει κατά τη διαδικασία της ανάθεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 15:05