Δευτέρα 20 Μαι 2024
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 12:28

Πρόσκληση για την σύμβαση με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Ανεξάρτητου Πιστοποιημένου Εκτιμητή, για την εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριούμενων ακινήτων και των επικειμένων τους, στα εν εξελίξει έργα της Δ/νσης Οδικών Υποδομών»

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (Δ13) σε συνέχεια της παραπάνω (1) σχετικής απόφασης, µε την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού 32.800,00 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%) και η διάθεση ισόποσης πίστωσης σε βάρος του ενάριθμου έργου 2018ΣΕ07400002 της ΣΑΕ 074, για την κάλυψη της δαπάνης της σύμβασης με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Ανεξάρτητου Πιστοποιημένου Εκτιμητή, για την εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριούμενων ακινήτων και των επικειμένων τους, στα εν εξελίξει έργα της Δ/νσης Οδικών Υποδομών» µε την διαδικασία του αρ. 118 του Ν. 4412/2016, όπως ισχύει. Σας απευθύνει την παρούσα πρόσκληση προκειμένου να μας υποβάλετε την προσφορά σας, για την ανάθεση της υπόψη σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών  

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η υπό ανάθεση Παροχή Υπηρεσίας Ανεξάρτητου Πιστοποιημένου Εκτιμητή έχει ως αντικείμενο την υποβοήθηση της Δ/νσης Δ13 για την συντέλεση των απαλλοτριώσεων των εν εξελίξει έργων της καθώς και την πληρωμή των δικαιούχων αποζημίωσης προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ο Ανεξάρτητος Πιστοποιημένος Εκτιμητής θα συντάξει εκθέσεις εκτίμησης για έργα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:

  • Εκτίμηση αξίας της γης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και των επικείμενων τους.
  • Εκτίμηση των ιδιαίτερων αποζημιώσεων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων (εναπομείναντα τμήματα)
  • Εκτίμηση περί της ωφέλειας των παρόδιων ιδιοκτησιών κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 33 του Ν. 2971/2001
  • Εκτίμηση του ύψους της οφειλόμενης αποζημίωσης
  • Διερεύνηση και έλεγχος αιτημάτων θιγόμενων ιδιοκτητών
  • Εκτίμηση που αφορά την περίπτωση αμφισβήτησης από πλευράς των θιγομένων ιδιοκτησιών που τεκμαίρει ωφέλεια των απαλλοτριώσεων

Σε περίπτωση που απαιτηθεί θα συνταχθεί «απαντητική τεχνική έκθεση» για χρήση και με αυτοπρόσωπη υποστήριξη, που καλύπτει τις θέσεις του Δημοσίου επί θεμάτων αιτήσεων των ιδιοκτητών στα Δικαστήρια.

Η σύνταξη των εκθέσεων εκτίμησης (αρχικών και τυχών συμπληρωματικών) θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά Εκτιμητικά Πρότυπα.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα (1) έτος. 

ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ

Η συνολική δαπάνη της υπόψη σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσό των 26.451,61 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%) και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενάριθµο έργο 2018ΣΕ07400002 της ΣΑΕ 074.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της προσφοράς ορίζεται η 17η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή.