04 Μαι 2024
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:50

Μελέτη κατεπειγουσών εργασιών αντιμετώπισης των ραγδαία εξελισσόμενων φαινομένων κατολισθήσεων, για την προστασία και αποτροπή κινδύνων της οδού Παράκαμψης Αθαμανίου από τη Χ.Θ. 2+600 έως τη Χ.Θ. 2+680 και της οδού Αθαμανίου...

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (Δ13) σε συνέχεια της παραπάνω (α) σχετικής Απόφασης, µε την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού 37.200,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και η διάθεση ισόποσης πίστωσης σε βάρος του ενάριθμου έργου 2016ΣΕ07100002 της ΣΑΕ 071, για την κάλυψη της δαπάνης της σύμβασης με τίτλο: «Μελέτη κατεπειγουσών εργασιών αντιμετώπισης των ραγδαία εξελισσόμενων φαινομένων κατολισθήσεων, για την προστασία και αποτροπή κινδύνων της οδού Παράκαμψης Αθαμανίου από τη Χ.Θ. 2+600 έως τη Χ.Θ. 2+680 και της οδού Αθαμανίου - Θεοδωριάνων από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ 0+550» µε την διαδικασία του αρ. 118 του Ν. 4412/2016, όπως ισχύει.

Σας απευθύνει

Την παρούσα πρόσκληση προκειμένου να μας υποβάλετε την προσφορά σας, για την ανάθεση της υπόψη σύμβασης εκπόνησης μελέτης.

Αντικείμενο

Η υπό ανάθεση μελέτη έχει ως αντικείμενο:

  • Τη διαπίστωση και τεκμηρίωση των αιτίων που προκάλεσαν τα κατολισθητικά φαινόμενα στην ανάντη έντονα δασώδη έκταση, στην περιοχή από Χ.Θ. 2+600 έως τη Χ.Θ. 2+680 της Παράκαμψης Αθαμανίου και από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ. 0+550 του άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, με έναρξη των έντονων μετακινήσεων τον Ιανουάριο 2021 (λίγο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις εκείνης της περιόδου).
  • Την εξακρίβωση του μεγέθους και την επικινδυνότητα των δημιουργηθέντων ρηγμάτων στην ολισθαίνουσα ανάντη δασώδη έκταση.
  • Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την έμφραξη των ανοιχτών ρωγμών ώστε να αποφευχθεί η κατείσδυση των όμβριων.
  • Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεγαλύτερης ρηγμάτωσης και τυχόν κατολισθήσεων που θα αποκόψουν το κατασκευασθέν οδικό έργο.
  • Την πρόταση μέτρων για τον έλεγχο της περαιτέρω εξέλιξης των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή ενδιαφέροντος, μέσω της λήψης μέτρων βελτίωσης της ευστάθειας της ολισθαίνουσας δασώδους έκτασης, ανάντη της οδού, με σκοπό την κατά το δυνατόν επαναφορά της ευστάθειας αυτής στην κατάσταση προ του Ιανουαρίου 2021.
  • Τα μέτρα προστασίας του δρόμου από το ανάντη κατολισθαίνον πρανές.
  • Προτάσεις μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για την ανεμπόδιστη απορροή των όμβριων υδάτων και την απομάκρυνση μέσω των παρακείμενων φυσικών αποδεκτών.

Παραδοτέα

Θα υποβληθούν:

α. Τεύχος Τεχνικογεωλογικής έκθεσης - μελέτης για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων του ανάντη πρανούς της οδού στην περιοχή από Χ.Θ. 2+600 έως Χ.Θ. 2+680 της Παράκαμψης Αθαμανίου και από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 0+550 του άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων που συνοπτικά θα περιλαμβάνει:

α1. Σύνοψη και Συμπεράσματα α2. Γενικά – Ιστορικό ανάθεσης α3. Αντικείμενο της μελέτης α4. Μεθοδολογία εκπόνησης της μελέτης α5. Γεωλογική αναγνώριση α5.1. Γεωμορφολογία (από υφιστάμενους χάρτες) α5.2. Γεωλογικά στοιχεία (από υφιστάμενους χάρτες) α5.3. Υδρογεωλογία (από υφιστάμενους χάρτες) α5.4. Πρόσθετα γεωλογικά στοιχεία από την αυτοψία - έρευνα α6. Τεχνικο-γεωλογικές συνθήκες α7. Παρατηρήσεις κατά την αυτοψία.

α8. Ανάλυση των αιτίων των κατολισθητικών φαινομένων α9. Προτάσεις μέτρων ελέγχου και αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων καθώς και προστασίας της οδού

α10. Πρόταση χρήσης κοντινότερων αποθεσιοθαλάμων - δανειοθαλάμων - λατομείων

β. Ως αναπόσπαστο παράρτημα αυτής θα υποβληθούν:

β1. Η γεωλογική αποτύπωση 5 ερευνητικών φρεάτων με απεικόνιση της στρωματογραφίας μετά της εργασίας διάνοιξης αυτών. β2. Φωτογραφική τεκμηρίωση της διάνοιξης των ερευνητικών φρεατίων.

β3. Κατόψεις - Οριζοντιογραφίες, των εργασιών αντιμετώπισης των ραγδαία εξελισσομένων                 φαινομένων κατολισθήσεων και των έργων προστασίας της οδού. β4. Ενδεικτικές λεπτομερείς τομές έργων αντιμετώπισης της κατολίσθησης και της προστασίας της οδού. β5. Ενδεικτικές Διατομές έργων προστασίας της οδού.

β6. Οριζοντιογραφία υφιστάμενου ρέματος στη χ.θ. 0+550 β7. Ενδεικτικές Διατομές εκβάθυνσης - διαπλάτυνσης ρέματος στη χ.θ. 0+550. β8. Τεχνική Περιγραφή.

β9. Προϋπολογισμός μελέτης. β10. Τιμολόγιο μελέτης. β11. Ανάλυση Τιμών. β12. Προμέτρηση εργασιών.

γ. Τεύχος τοπογραφικής μελέτης στην περιοχή της κατολίσθησης, για την ακριβή αποτύπωση της             ευρύτερης περιοχής μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα, που θα περιλαμβάνει :

γ1. Τεχνική Έκθεση γ2. Απαιτούμενους Τριγωνισμούς μετά της κατασκευής και εξάρτησης 4 τριγωνομετρικών βάθρων γ3. Απαιτούμενες Πολυγωνομετρίες.

γ4. Αποτύπωση της περιοχής της κατολίσθησης μετά της αποτύπωσης των ρεμάτων -                μισγαγγειών σε κλ. 1:500.

Θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάθεση και εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης των κατολισθήσεων από Χ.Θ.2+600 της παράκαμψης Αθαμανίου έως τη Χ.Θ.0+550, περίπου, του οδικού άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων και οι εργασίες πρόληψης μελλοντικών κινδύνων από παρόμοια φαινόμενα.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένας (1) μήνας.

Προεκτιμώμενη Αμοιβή

Η συνολική δαπάνη της υπόψη σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00€ (πλέον Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενάριθµο έργο 2016ΣΕ07100002 της ΣΑΕ 071.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της προσφοράς ορίζεται η 31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:50