Παρασκεύη 03 Μαι 2024
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 13:30

Πρωτογενές αίτημα για τη σύναψη σύμβασης με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών Ασφαλιστικού Συμβούλου προς υποβοήθηση σε όλα τα ζητήματα ασφαλίσεων προκειμένου για σύναψη σύμβασης με τον εκάστοτε ΙΦΣ για τα έργα ΣΔΙΤ αρμοδιότητάς τους»

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών (Δ21)/Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών/Γενική Γραμματεία Υποδομών/Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος θα υποβοηθήσει τις υπηρεσίες Δ21, Δ18 και Δ19 της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών σε όλα τα ζητήματα ασφαλίσεων των κάτωθι έργων:

Α) Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών (Δ21):

  1. Ανέγερση Κτηριακών Εγκαταστάσεων για τη Στέγαση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.
  2. Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ
  3. Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και Νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ
  4. Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ

Β) Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας   Λυμάτων (Δ18):

  1. Υλοποίηση Φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Δικτύων με ΣΔΙΤ
    1. Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) για την κάλυψη των αναγκών της Μείζονος περιοχής Πρωτευούσης
    2. Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Κέρκυρας

Γ) Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19):

  1. Κατασκευή Φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), Δικτύων Διανομής Νερού και Λοιπών Συνοδών Έργων
    1. Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης

με αντικείμενο το οποίο συνίσταται συνοπτικά στα εξής:

  • Μελέτη των βασικών τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων των προς εκτέλεση έργων.
  • Αξιολόγηση των κινδύνων στους οποίους τα έργα είναι εκτεθειμένα και συσχέτιση των κινδύνων με τις παρεχόμενες καλύψεις υλικών και οικονομικών απωλειών των ασφαλιστηρίων κατασκευαστικών εργασιών που συνήθως παρέχονται στην Ασφαλιστική αγορά.
  • Διαμόρφωση του Άρθρου περί Ασφαλίσεων του βασικού ζημιών κειμένου της σύμβασης, το οποίο επιλαμβάνεται διαχειριστικών θεμάτων των ασφαλιστικών καλύψεων.
  • Σύνταξη του Παραρτήματος περί Ασφαλίσεων το οποίο αποτυπώνει τις βασικές παραμέτρους και επεκτάσεις των ασφαλιστικών καλύψεων που έχουν αξιολογηθεί ως αναγκαίες.
  • Επισκόπηση του συνόλου των όρων των Ασφαλιστικών Συμβάσεων που θα συναφθούν από τον ΙΦΣ την Κατασκευή των Έργων, ως προς την τήρηση:

- των προδιαγραφών του Παραρτήματος περί Ασφαλίσεων και

- των προβλέψεων του Άρθρου περί Ασφαλίσεων

  • Σχολιασμός τυχόν αποκλίσεων που θα εντοπισθούν κατά την επισκόπηση της παραγράφου 5 και υποβολή εναλλακτικών προτάσεων στην περίπτωση που η Ασφαλιστική Αγορά δεν ικανοποιεί τις ασφαλιστικές απαιτήσεις με εύλογο κόστος.
  • Σύνταξη Απολογιστικής Έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα αναφερόμενα στις παραγράφους 5 και 6 και θα γνωμοδοτεί για τα συναφθέντα ασφαλιστήρια.

ΚΩΔΙΚΟΣ CPV

66519310-7 Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα ασφάλισης

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α

30.000,00€

Φ.Π.Α 24%

7.200,00€

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ Φ.Π.Α.

37.200,00€

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Π.Δ.Ε.), ενάριθμο εγγεγραμμένο έργο 2018ΣΕ07400002 «Υπηρεσίες Συμβούλων για την υποβοήθηση του έργου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών» της ΣΑΕ 074

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Απευθείας Ανάθεση άρθρου 118 του ν.4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ

  1. Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα
  2. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου και Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας
  3. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη συνδρομής του λόγου αποκλεισμού του άρθρου 74 του ν.4412/2016
  4. Στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ)
  5. Στο διαδικτυακό τόπο της Αναθέτουσας Αρχής www.ggde.gr

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Φόρος εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν.4172/2013 (Α΄167)

Επίσης διενεργείται κράτηση σε ποσοστό:

α) 0,06% επί του καθαρού ποσού του τιμολογίου, υπέρ Α.Ε.Π.Π, η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ Ο.Γ.Α., με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 1191/14-03-2017 ΚΥΑ (Β΄969) και τον ν.4412/2016 (Α΄147) και

β) 0,07% επί του καθαρού συμβατικού τιμήματος, υπέρ Ε.Α.Α.ΔΗ.Σ.Υ., η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ Ο.Γ.Α. με ποσοστό 20% υπέρ χαρτοσήμου, σύμφωνα με το ν.4013/2011 (Α΄204)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ