Πέμπτη 16 Μαι 2024
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 14:53

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και διαχείρισης έργου, για την ανάπτυξη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό υδατοδρομίων - υδροπλάνων στην Ελλάδα

Η Διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα προβεί, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, στην επιλογή εξειδικευμένου συμβούλου, ο οποίος θα ενεργήσει για τη διασφάλιση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας των προτάσεων, σε μορφή Τεχνικών Δελτίων Έργου, προς υποβολή τους στην ΕΥΣΤΑ, που αφορά το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», σύμφωνα με τα κάτωθι πληροφοριακά στοιχεία:

Αναθέτουσα Αρχή

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο

Απευθείας     ανάθεση   σε εξειδικευμένο   σύμβουλο, ο οποίος θα παράσχει Υπηρεσίες συμβουλευτικής και διαχείρισης έργου για την ανάπτυξη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό υδατοδρομίων - υδροπλάνων στην Ελλάδα: ενιαίο και αποτελεσματικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων - βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης δικτύων υδατοδρομίων ανά Περιφέρεια».

Ακολουθεί συνημμένο Τεχνικό Παράρτημα.

Χρονοδιάγραμμα -Παραδοτέα

Η συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου ο ανάδοχος θα πρέπει να παραδώσει τα εξής παραδοτέα:

Παραδοτέα

Χρόνος Παράδοσης 

Π1. Εισήγηση - μελέτη αποτύπωσης της         αγοράς των υδατοδρομίων-υδροπλάνων     διεθνώς και στην Ελλάδα, χαρτογράφηση του πλαισίου αδειοδοτήσεων και καταγραφή αναγκών-προτάσεων για την επίσπευση και απλούστευση διαδικασιών αδειοδοτήσεων.

Έως ένα (1) μήνα από την υπογραφή της Σύμβασης.                         

Π2. Σχεδιασμός και υποστήριξη διαβούλευσης με τις Περιφέρειες, τον ιδιωτικό τομέα, αρχές και φορείς για την καταγραφή προτάσεων και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων υδατοδρομίων-υδροπλάνων ανά Περιφέρεια.

Έως δύο (2) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Π3. Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων υδατοδρομίων-υδροπλάνων στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει τον εθνικό σχεδιασμό ενιαίας και αποτελεσματικής διαχείρισης του εθνικού συστήματος αδειοδότησης υδατοδρομίων, υδάτινων πεδίων και εταιρειών υδροπλάνων και εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης βιώσιμων δικτύων ανά Περιφέρεια.

Έως τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Π4. Συμβουλευτική- προτάσεις για δράσεις εξωστρέφειας και προσέλκυσης επιχειρηματικότητας στον τομέα των υδατοδρομίων- υδροπλάνων.

Έως πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Κωδικός CPV

CPV: 73220000-0 ( Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα ανάπτυξης).

Προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.

30.000,00 €.

Φ.Π.Α. 24%

7.200,00 €.

Προϋπολογισμός με Φ.Π.Α.

37.200,00 €.

Χρηματοδότηση

Τακτικός  Προϋπολογισμός  οικονομικού  έτους 2022, Ε.Φ. 1039 203, Α.Λ.Ε. 2420989001

«Έξοδα για λοιπές υπηρεσίες».

Διαδικασία ανάθεσης

Απευθείας ανάθεση βάσει των άρθρων 118 και 120 του ν. 4412/16, όπως ισχύει.

Δικαιολογητικά κατά την εξόφληση

Φορολογική Ενημερότητα, Ασφαλιστική Ενημερότητα και Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, σύμφωνα με το ν. 4412/16, όπως ισχύει.

Υποβολή προσφοράς

Η προσφορά θα συνοδεύεται από επιστολή κατάθεσης και θα υποβληθεί στο Γενικό Πρωτόκολλο του ΥΠ.Υ.ΜΕ.   (Αναστάσεως 2, Παπάγου), σε κλειστό φάκελο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: από 07:00΄ έως και 14:30΄.

Καταληκτική Ημερομηνία

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022

Κρατήσεις

Τον ανάδοχο βαρύνουν:

1. Φόρος εισοδήματος επί του καθαρού ποσού του τιμολογίου, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), της ισχύει.

2. 0,1% επί του καθαρού συμβατικού τιμήματος, υπέρ της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ., σύμφωνα με το ν. 4912/2022 ( Α’ 59), η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ Ο.Γ.Α., με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου.

Δημοσιότητα

  1. Το παρόν θα αναρτηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο   Δημοσίων   Συμβάσεων - Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ (http://www.eprocurement.gov.gr)
  2. Στους δικτυακούς τόπους της Αναθέτουσας Αρχής και    .

Καλείται, η εταιρεία « EL.BLUE CONSULTING I.K.E. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ » να υποβάλλει προσφορά, σύμφωνα με τα ανωτέρω πληροφοριακά στοιχεία.