19 Μαι 2024
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 11:41

Πρόσκληση για την ανάθεση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών στον έλεγχο ακτομηχανικών μελετών για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων

Η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, κατόπιν της παραπάνω σχετικής απόφασης του Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ., με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη της σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στον έλεγχο ακτομηχανικών μελετών για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων σας απευθύνει την παρούσα πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχετε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, με την υποβολή προσφοράς σας για την ανάθεση της σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

1.       ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η Δ/νση Λιμενικών Υποδομών (Δ20) σύμφωνα με την παρ. 6α του άρθρου 14 και 1 του άρθρου 14Α του Ν.2971/2001 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4607/2019, ελέγχει και θεωρεί όλες τις ακτομηχανικές μελέτες που συντάσσονται σε όλη την επικράτεια για την κατασκευή παντός έργου στον αιγιαλό και παραλία.

Ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις (3) μελέτες αντιδιαβρωτικής προστασίας (Νότια ακτογραμμή Κορινθιακού Κόλπου, Μαραθώνας, Παραλία Αυλίδας στην Χαλκίδα) καθώς κι ένα μεγάλο πλήθος ακτομηχανικών μελετών ανά την επικράτεια.

Στα πλαίσια του αντικειμένου παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι εξής υποχρεώσεις:

  1. Η υποβοήθηση και η τεχνική συμπαράσταση της Υπηρεσίας στον έλεγχο και την αξιολόγηση ακτομηχανικών μελετών και ερευνών.
  2. Η τεχνική συμπαράσταση και υποβοήθηση της Υπηρεσίας στην φάση του προγραμματισμού και της υλοποίησης των ερευνητικών εργασιών που τυχόν είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών εργασιών και υποβολή σχετικών προτάσεων.
  3. Η τεχνική συμπαράσταση και υποβοήθηση της Υπηρεσίας στον έλεγχο των κατασκευαστικών σχεδίων και των προς έγκριση τυχόν υποβαλλόμενων Μελετών Εφαρμογής του Αναδόχου του έργου, στον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων ή ελλείψεων των μελετών με βάση νεότερα στοιχεία που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των έργων, καθώς και η τεχνική, οικονομική και χρονική αξιολόγηση των (τυχόν) τροποποιήσεων και συμπληρώσεων που προτείνονται σε σχέση με την Αρχική Μελέτη του έργου και αφορούν τον σχεδιασμό, την μέθοδο κατασκευής, τις τεχνικές προδιαγραφές των υλικών, κ.λ.π.
  4. Ο από κοινού με την Υπηρεσία έλεγχος και η αξιολόγηση των προτάσεων του Αναδόχου κατά την διάρκεια της κατασκευής των έργων, για συγκεκριμένες τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις των μελετών (που έχουν ήδη εγκριθεί), η υποβολή προτάσεων για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων και η υπόδειξη τυχόν τροποποιήσεων των εργασιών και του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης των έργων.

2.       ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ

Η προεκτιμώμενη αμοιβή της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 140.000,00 € πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι συνολικά 173.600,00,00 €.

Η αμοιβή του συμβούλου θα υπολογίζεται ως κατωτέρω:

Για επιστήμονα υπέρ 20ετούς εμπειρίας ανά ημέρα 600*τκ = 600*1,260 = 756,00€

Για επιστήμονα 10ετούς έως 20ετούς εμπειρίας ανά ημέρα 450*τκ = 450*1,260 = 567,00€

Για επιστήμονα έως 10ετούς εμπειρίας ανά ημέρα 300*τκ = 300*1,260 = 378,00€

Επί των ανωτέρω τιμών θα εφαρμόζεται η προσφερθείσα έκπτωση.

Για τις εντολές που θα λάβει ο Πάροχος από την Υπηρεσία, προηγείται η σύνταξη Πρωτοκόλλου για τον καθορισμό της απαιτούμενης, σύμφωνα με τα ανωτέρω, εμπειρίας του επιστήμονα, του χρόνου απασχόλησης, της αμοιβής, αλλά και κάθε άλλου στοιχείου που θα περιγράφει ρητά το προς εκπόνηση αντικείμενο υποβοήθησης. Το Πρωτόκολλο συντάσσεται και υπογράφεται από τριμελή επιτροπή τεχνικών υπαλλήλων, κατόπιν υποβολής πρότασης του Παρόχου Υπηρεσιών (νομικός εκπρόσωπος). Η Επιτροπή συστήνεται από την Προϊσταμένη Αρχή της σύμβασης και σε αυτήν, μπορεί να συμμετέχει ο επιβλέπων της σύμβασης, ο Προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσία ή άλλοι τεχνικοί υπάλληλοι.

Ο Πάροχος έχει δικαίωμα άσκησης ένστασης, ενώπιον της Προϊσταμένης Αρχής, κατά της ‘’εντολής‘’ που θα λάβει. Η Προϊσταμένη αρχή εξετάζει την ένσταση εντός δύο (2) μηνών. Η άσκηση διοικητικών και ένδικων μέσων, δεν αναστέλλει την υποχρέωσή του για την εκτέλεση της εντολής.

3.       ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται σε δύο (2) χρόνια από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και μπορεί να παραταθεί μέχρι την Οριστική Παραλαβή των ως άνω έργων.

4.       ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Με την παρούσα καθορίζονται οι κανόνες διαπραγμάτευσης ως εξής:

Στοιχείο διαπραγμάτευσης και αντίστοιχα κριτήριο ανάθεσης αποτελεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσης τιμής.

Ο μειοδότης οφείλει άμεσα να υποβάλει στη Υπηρεσία τα δικαιολογητικά νομιμοποίησης εξαιρουμένων, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του Άρθρου 73 του Ν. 4412/2016, των οριζομένων στην παράγραφο 4.β. του ίδιου Άρθρου, καθώς και την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

5.      ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 25-11-2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα η 10:00 π.μ.

Ως ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 25-11-2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα η 10:30 π.μ.