Τρίτη 07 Μαι 2024
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:24

Παροχή τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών Ενεργειακού Επιθεωρητή Γ’ Τάξης για την ένταξη του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επί των οδών Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου»

Η Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών (Δ21), έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. 92529/23-03-2023 απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΑΔΑ: 92ΛΔ465ΧΘΞ-ΤΞΛ, ΑΔΑΜ: 23REQ012357506 2023-03-23 ),

προσκαλεί

σε συμμετοχή στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί, τον οικονομικό φορέα με την επωνυμία:

«Δημήτριος Μαντάς, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ενεργειακός Επιθεωρητής Γ’ Τάξης»

προκειμένου να υποβάλει την προσφορά του στο πλαίσιο σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο:

«Παροχή τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών Ενεργειακού Επιθεωρητή Γ’ Τάξης για την υποστήριξη/συνδρομή της Διεύθυνσης Κτηριακών Υποδομών (Δ21) σε θέματα που αφορούν την ένταξη του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επί των οδών Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου», στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ» καθώς και στις διαδικασίες υλοποίησής του»

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 103 του ν.4412/2016

Η προσφορά υποβάλλεται σε κλειστό φάκελο και συνοδεύεται από επιστολή καταθέσεως στο Πρωτόκολλο της Αναθέτουσας Αρχής (Βατάτζη 37, Τ.Κ. 11472 Αθήνα, 3οςόροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, το αργότερο έως και την ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής προσφοράς.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής της προσφοράς ορίζεται η 19/04/2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Το αντικείμενο της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών αναλυτικότερα συνίσταται στα εξής:

  • Διενέργεια Ενεργειακού Ελέγχου (ΕΕ) του κτηρίου με βάση τα όσα προβλέπονται από τον Ν. 4232/2015 (ΦΕΚ Α 143) και την υπ’ αριθμ. οικ. 175275/30.05.2018 (ΦΕΚ Β 1927) απόφαση του Υπουργού και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύνταξη προσωρινής Έκθεσης Ενεργειακού Ελέγχου (μέχρι τον καθορισμό των προτεινόμενων ΕΕΕ).
  • Αξιολόγηση του υφιστάμενου ΠΕΑ σε σχέση με τα ευρήματα του Ενεργειακού Ελέγχου και τις προβλεπόμενες Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΕΕ). Ενδεχόμενη επανέκδοση του ΠΕΑ, εφόσον απαιτηθεί.
  • Καταγραφή ελλείψεων και πιθανών σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας και παλαιότητας επιμέρους ηλεκτρομηχανολογικών και λοιπών κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Καταγραφή θεμάτων που πιθανόν επηρεάζουν την επιλογή ΕΕΕ - μακροσκοπική αξιολόγηση πυροπροστασίας και θεμάτων στατικής επάρκειας, χρήση και λειτουργικά χαρακτηριστικά κ.λπ.).
  • Τεχνικοοικονομική Μελέτη αξιολόγησης σειράς τεχνικά εφικτών μέτρων ενεργειακής αναβάθμισης και προσδιορισμός των βέλτιστων μέτρων που τελικά θα προκριθούν.
  • Προμελέτη Επεμβάσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας σε συνέπεια με το ΠΕΑ και τα σενάριά του, καθώς και τα συμπεράσματα του Ενεργειακού Ελέγχου.
  • Πιθανή ακύρωση ισχύοντος ΠΕΑ και επανέκδοση του για την υφιστάμενη κατάσταση (Α’ ΠΕΑ) με τα σενάρια στα οποία έχει καταλήξει η Προμελέτη ΕΕΕ, σε περίπτωση που το υφιστάμενο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις και προδιαγραφές του προγράμματος.
  • Υποβολή του Ενεργειακού Ελέγχου στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΕΝ και έκδοση της αντίστοιχης βεβαίωσης.
  • Προετοιμασία και υποβολή φακέλου 1ου Σταδίου για ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΕΝ και υποστήριξη/συνδρομή της Διεύθυνσης Κτηριακών Υποδομών (Δ21) καθ’ όλη τη διάρκεια 1ου Σταδίου.
  • Τεχνική υποστήριξη/συνδρομή της Διεύθυνσης Κτηριακών Υποδομών (Δ21) έως τη διενέργεια διαγωνισμού είτε α) για τη σύναψη σύμβασης με Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ - ESCO) ή β) για την εκπόνηση των οριστικών μελετών και μελετών εφαρμογής και στα βασικά δικαιολογητικά υποβολής του 2ου Σταδίου (Τεχνικό Δελτίο Έργου, Τεύχη Δημοπράτησης, κ.λπ.).