28 Απρ 2024
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 12:09

Προμήθεια και εγκατάσταση ενός (1) κλιματιστικού μηχανήματος 12.000 BTU

Αναθέτουσα Αρχή

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο

Προμήθεια και εγκατάσταση ενός (1) κλιματιστικού μηχανήματος 12.000 BTU, στο Γραφείο της Διευθύντριας του Ιδιαίτερου Γραφείου   Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα Υποδομών (Αναστάσεως και Τσιγάντε, Παπάγου, 1ος όροφος).

Η προμήθεια του μηχανήματος θα γίνει σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις (Β΄ 4466/2021).

Αναλυτικά στην προμήθεια και εγκατάσταση της νέας κλιματιστικής μονάδας περιλαμβάνονται :

  • Προμήθεια ενός (1) κλιματιστικού μηχανήματος 12.000 BTUτύπου (split unit) και των υλικών εγκατάστασής του (σωλήνες, βάσεις, κανάλια, ηλεκτρολογικό υλικό, κ.λπ.).
  • Τοποθέτηση της νέας εσωτερικής και εξωτερικής κλιματιστικής μονάδας.
  • Κατασκευή, σύνδεση και στήριξη, νέων δικτύων ψυκτικών σωληνώσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του

κατασκευαστή και τοποθέτησή τους εντός πλαστικού καναλιού κατάλληλης διάστασης κατά την όδευσή τους, εντός εσωτερικών χώρων.

  • Κατασκευή, σύνδεση και στήριξη, νέων δικτύων απορροής συμπυκνωμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (ακόμη και εντός δικτύου αποχέτευσης FCU).
  • Διαστασιολόγηση καλωδίων, ραγοδιακοπτικού υλικού, εγκατάσταση ηλεκτρικής γραμμής εντός πλαστικού καναλιού (εντός των δωματίων) από τον ηλεκτρικό πίνακα, τοποθέτηση και σύνδεση με το ραγοδιακοπτικό υλικό (ασφάλειες, μικρο-αυτόματοι, διακόπτες φορτίου). Οι ηλεκτρικές γραμμές θα τρέχουν εντός των σχαρών της ψευδοροφής από τον πίνακα ορόφου, μέχρι τον χώρο εγκατάστασης.
  • Ηλεκτρική τροφοδοσία και σύνδεση των κλιματιστικών μονάδων.
  • Έλεγχος στεγανότητας και δημιουργία κενού στο ψυκτικό κύκλωμα.
  • Εκκίνηση των κλιματιστικών μονάδων, ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας και παράδοση σε χρήση.
  • Αποκατάσταση των οπών στις διελεύσεις των ψυκτικών δικτύων και καθαρισμός του χώρου εργασίας.

Το κλιματιστικό που θα παραδοθεί θα είναι καινούργιο, άριστης ποιότητας και θα στερείται εργοστασιακών ελαττωμάτων.

Το μηχάνημα θα είναι παραγωγής της τελευταίας διετίας (24 μηνών) από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης. Οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών θα είναι προσυγκροτημένες και ελεγμένες στο εργοστάσιο κατασκευής τους, πλήρεις, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα λειτουργίας και ελέγχου.

Η κλιματιστική μονάδα διαιρούμενου τύπου (split unit) θα φέρει ρευματολήπτη (φις) και ο αντίστοιχος ρευματοδότης σούκο θα είναι τοποθετημένος κοντά στο ύψος του κλιματιστικού.

Επισημαίνεται ότι η κλιματιστική μονάδα θα διαθέτει ανεξάρτητη, ξεχωριστή ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Η νέα ηλεκτρική γραμμή θα τοποθετηθεί εντός πλαστικού καναλιού, όταν δεν βρίσκεται εντός ψευδοροφών.

Εντός ψευδοροφών θα κείτεται τακτοποιημένη στις αντίστοιχες σχάρες όπου υπάρχουν. Τα επίτοιχα πλαστικά κανάλια θα είναι ισοδύναμου τύπου Legrand, διαστάσεων 25x25mm.

Η τοποθέτηση του καναλιού, όπου απαιτηθεί, θα πραγματοποιείται με τα αντίστοιχα εξαρτήματά του, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ποιότητα, ομοιογένεια και άρμοση.

Η προμήθεια της κλιματιστικής μονάδας και λοιπών υλικών θα πρέπει να πληροί τις κάτωθι γενικές

προδιαγραφές:

  • Θα είναι προϊόντα αξιόπιστων, δοκιμασμένων και πιστοποιημένων κατασκευαστικών οίκων, κατασκευασμένα σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.
  • Θα είναι σύμφωνα με όλες τις διεθνείς και ελληνικές προδιαγραφές, οδηγίες και απαιτήσεις (VDE, DIN,IEC, ΕΛΟΤ, ΔΕΗ κ.λπ.), σε ό,τι αυτές αφορούν τα εν λόγω υλικά.
  • Θα συνοδεύονται από τεχνικά φυλλάδια και πιστοποιητικά, τα οποία θα έχουν εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς, οργανισμούς ή πιστοποιημένα εργαστήρια, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.
  • Όλα τα υλικά, τα οποία χρειάζονται επεξηγήσεις ή οδηγίες, θα συνοδεύονται από τα αντίστοιχα εγχειρίδια χρήσης στα ελληνικά ή αγγλικά.
  • Όλα τα υλικά θα φέρουν σήμανση CE.
  • Όλα τα υλικά θα πρέπει να διαθέτουν εγγύηση καλής λειτουργίας από τον κατασκευαστή.
  • Επιπλέον, θα τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή του επιμέρους εξοπλισμού και οι υπηρεσίες θα παρέχονται με επιμέλεια και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα (π.χ. θέση μονάδας) αυτό επιλύεται από τον Επιβλέποντα σε συνεννόηση με τον ΚτΕ.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα είναι σύμφωνη με τα κάτωθι :

  • Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ ΗD 384 «Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις».
  • Οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις θα πρέπει να συμφωνούν πλήρως με τις τοπικές και εθνικές οδηγίες και θα πρέπει να εγκατασταθούν από εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο.
  • Όλες οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με Διάγραμμα Ηλεκτρολογικής Σύνδεσης που βρίσκεται στο πάνελ της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας.
  • Θα τοποθετηθούν διατάξεις προστασίας υπέρτασης και ασφαλειοδιακόπτη με χωρητικότητα 1.5 φορά μεγαλύτερη από τη μέγιστη ένταση ρεύματος της μονάδας.
  • Η σύνδεση της μονάδας θα γίνει σε ανεξάρτητο ηλεκτρολογικό κύκλωμα ενώ θα ελέγχεται σχολαστικά η

σωστή λειτουργία της γείωσης.

H νέα τοπική κλιματιστική μονάδα θα είναι τεχνολογίας inverter, στιβαρής κατασκευής, καλαίσθητης εμφάνισης και αθόρυβης λειτουργίας, θα περιλαμβάνει αυτόματη επαναφορά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα αποτελείται από εσωτερική και εξωτερική μονάδα, με την εσωτερική μονάδα να είναι κατάλληλη για τοποθέτηση σε τοίχο ή δάπεδο και με δυνατότητα απόστασης μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής συσκευής έως 10m ή 8m υψομετρικά. Ο ανάδοχος έχει την ευχέρεια να προτείνει εναλλακτικές λύσεις με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση της Υπηρεσίας.

Αρμόδιος για την τελική απόφαση είναι ο Επιβλέπων σε συνεννόηση με τον ΚτΕ.

Οι σωληνώσεις ψυκτικού ρευστού θα είναι πλήρως μονωμένες με μονωτικό σπογγώδους ελαστικού, τύπου ARMAFLEX ή αντίστοιχης ποιότητας και η μόνωση θα είναι κατασκευασμένη με επιμέλεια και με τη χρήση κατάλληλης μονωτικής ταινίας, ενώ η στήριξη των σωληνώσεων στον τοίχο θα γίνεται με ειδικά πλαστικά στηρίγματα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται η στήριξη της εσωτερικής και εξωτερικής συσκευής (περιλαμβάνεται η κατάλληλη κατά περίπτωση αντικραδασμική βάση στήριξης), η σύνδεση εσωτερικής και εξωτερικής συσκευής, η αποχέτευση εσωτερικής και εξωτερικής συσκευής, η διαστασιολόγηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης (καλωδίωση, ραγοδιακοπτικό υλικό κ.λπ.), η εγκατάσταση της απαραίτητης ηλεκτρικής παροχής (καλωδίωση Η05VV-R, επίτοιχα κανάλια και εξαρτήματα, ασφάλειες, διακόπτες πίνακα κ.λπ.) προς την κλιματιστική μονάδα δηλαδή προμήθεια και εγκατάσταση της κλιματιστικής μονάδας με όλα τα απαιτούμενα υλικά και

μικρο-υλικά εγκατάστασης καθώς επίσης η παροχή υπηρεσίας για παράδοση της κλιματιστικής μονάδας σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Στο κόστος εγκατάστασης περιλαμβάνονται οι όποιες οικοδομικές ή μη παρεμβάσεις απαιτηθούν (π.χ. διάνοιξη αυλακιών και οπών στα δάπεδο ή στην τοιχοποιία κ.α.) και η πλήρης αποκατάσταση των επιφανειών των δομικών στοιχείων (κλείσιμο οπών με «επισκευαστικό» σοβά, κάλυψη του με πλαστικό κανάλι κ.λπ.).

Οι εσωτερικές μονάδες θα είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε τοίχο ή σε δάπεδο, κατά περίπτωση εμφανούς τύπου και θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον τον ανεμιστήρα με τον ηλεκτροκινητήρα του, τουλάχιστον τριών ταχυτήτων, αθόρυβης λειτουργίας, το στοιχείο του ψυκτικού μέσου με τη λεκάνη συγκέντρωσης των συμπυκνωμάτων, τα φίλτρα αέρα πλενόμενου τύπου, τηλεχειριστήριο με ενδείξεις θερμοκρασίας, λειτουργίας, διακόπτη on-off και πλήκτρα προγραμματισμού.

Η εξωτερική μονάδα θα είναι κατάλληλη για εγκατάσταση στο ύπαιθρο και θα περιλαμβάνει το συμπιεστή του ψυκτικού μέσου με τον ηλεκτροκινητήρα του, το ψυκτικό στοιχείο, τον αξονικό ανεμιστήρα με τον ηλεκτροκινητήρα του, το δοχείο συλλογής ψυκτικού μέσου, τις σωληνώσεις ψυκτικού μέσου με τα εξαρτήματά τους, κέλυφος που περιέχει όλα τα παραπάνω, από ισχυρό χαλυβδοέλασμα με βαφή ανθεκτική σε διάβρωση κάτω από συνθήκες υπαίθρου, με ανοίγματα αερισμού.

Οι σωληνώσεις μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού τμήματος θα είναι χάλκινες και μονωμένες σε όλο τους το μήκος, με μονωτικό τύπου armaflex πάχους τουλάχιστον 9 mm.

  • Κλιματιστικά με τεχνολογία Inverter
  • Πλενόμενα φίλτρα καθαρισμού αέρα
  • Ιονιστής
  • Λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης
  • Λειτουργία αυτοδιάγνωσης & αυτοπροστασίας
  • Wifi προαιρετικό
  • Ψυκτικό μέσο: R32 ή R410Α
  • Μέγιστη στάθμη θορύβου εσωτερικής μονάδας μικρότερη ή ίση με 50dBA
  • Λειτουργία ψύξης με εξωτερική θερμοκρασία έως 48οC και λειτουργία θέρμανσης με εξωτερική θερμοκρασία από -10οC
  • Τηλεχειριστήριο για κάθε εσωτερική μονάδα
  • Αυτόματη κίνηση πτερυγίου στην έξοδο του κλιματιζόμενου αέρα
  • Αν προκύψει έλλειψη μηχανήματος της ζητούμενης ισχύος, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με μηχάνημα της

αμέσως επόμενης μεγαλύτερης ισχύος με τα ίδια λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά χωρίς τροποποίηση του οικονομικού ανταλλάγματος.

Όλες οι υπηρεσίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και το π.δ. 1/2013 «Καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα».

Ο υποψήφιος ανάδοχος οφείλει να διαθέτει κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω προσόντα και να υποβάλει τα

αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα στο φάκελο της προσφοράς του με ποινή αποκλεισμού:

  1. 1.Πιστοποιητικό EN ISO 9001 (σε ισχύ) - Σύστημα διαχείρισης ποιότητας με πεδίο εφαρμογής, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης σε σταθερό εξοπλισμό ψύξης κλιματισμού και αντλιών θερμότητας που περιέχουν φθοριούχα υγρά του θερμοκηπίου.
  2. 2.Πιστοποιητικό EN ISO 14001 (σε ισχύ) Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με πεδίο εφαρμογής, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης σε σταθερό εξοπλισμό ψύξης κλιματισμού και αντλιών θερμότητας που περιέχουν φθοριούχα υγρά του θερμοκηπίου.
  3. 3.Πιστοποιητικό EN ISO 45001 (σε ισχύ) Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία με πεδίο εφαρμογής, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης σε σταθερό εξοπλισμό ψύξης

κλιματισμού και αντλιών θερμότητας που περιέχουν φθοριούχα υγρά του θερμοκηπίου.

  1. 4.Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί τον χώρο, προκειμένου να λάβει γνώση του αντικειμένου και των ειδικών συνθηκών των απαιτούμενων υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό θα προσκομίσει:

  1. 1.υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει: «Έλαβα γνώση του αντικειμένου και των ειδικών συνθηκών των απαιτούμενων υπηρεσιών, οι υπηρεσίες θα υλοποιηθούν από αδειούχους ψυκτικούς (Π.Δ. 1/13) και ηλεκτρολόγους (Π.Δ. 108/13) και κάθε κλιματιστική μονάδα θα διαθέτει ανεξάρτητη ηλεκτρική γραμμή με ξεχωριστή ηλεκτρική ασφάλεια».
  2. 2.Πιστοποίηση EUROVENT για το σύνολο των κλιματιστικών μονάδων.
  3. 3.Πιστοποιητικό ISO 9001 (σε ισχύ) του εργοστασίου κατασκευής των κλιματιστικών μονάδων.
  4. 4.Πιστοποιητικό ISO 14001 (σε ισχύ) του εργοστασίου κατασκευής των κλιματιστικών μονάδων.

Επίσης, ο Ανάδοχος υποχρεούται να υποβάλλει στο φάκελο της προσφοράς του με ποινή αποκλεισμού:

  1. 1.Επίσημα τεχνικά φυλλάδια του προσφερόμενου εξοπλισμού και βεβαίωση του κατασκευαστικού οίκου ή του επίσημου αντιπροσώπου του στην Ελλάδα, στα οποία θα αποδεικνύεται η συμμόρφωση του προσφερόμενου εξοπλισμού με τις απαιτήσεις της διακήρυξης (Τεχνικά χαρακτηριστικά κλιματιστικών μονάδων, αποδόσεις, SEER, SCOP κ.λπ.).
  2. 2.Βεβαίωση του κατασκευαστικού οίκου ή του επίσημου αντιπροσώπου του στην Ελλάδα, ότι ο προσφερόμενος εξοπλισμός κλιματισμού διαιρούμενου τύπου (split–units) καλύπτεται με πέντε (5) έτη εγγύηση στο συμπιεστή και τρία (3) έτη στα λοιπά του μέρη.
  3. 3.Βεβαίωση καλής λειτουργίας ενός έτους ηλεκτρολογικού δικτύου, δικτύου σωληνώσεων και αποχέτευσης των συστημάτων κλιματισμού.

Ο Ανάδοχος θα προσφέρει κατ’ αποκοπή τίμημα (με ανάλυση κόστους για υλικά και υπηρεσίες ξεχωριστά)*.

Στο κατ’ αποκοπή τίμημα θα περιλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες που αναφέρονται στην Τεχνική Έκθεση, όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες, υλικά, μικρούλικα, αναλώσιμα κ.λπ., για την ολοκλήρωσή τους, έστω κι αν δεν αναφέρονται ρητά, καθώς και όλες οι υπηρεσίες, υλικά, μικρούλικα, αναλώσιμα κ.λπ. που απαιτούνται για την άμεση αποκατάσταση βλάβης (υπηρεσία και ανταλλακτικά) αδαπάνως, στο χώρο εγκατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων, μέσα στο διάστημα του χρόνου εγγύησής τους

  1. Όλες οι υπηρεσίες πρέπει να εκτελεστούν με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης βάσει των ειδικών κανονισμών.
  2. Κάθε υλικό υπόκειται στην έγκριση της Υπηρεσίας και της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής των υπηρεσιών, που έχει το δικαίωμα απόρριψης οποιουδήποτε υλικού του οποίου η ποιότητα ή τα ειδικά χαρακτηριστικά κρίνονται μη ικανοποιητικά ή ανεπαρκή για την εκτέλεση της εγκατάστασης.
  3. Ο Ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για την απρόσκοπτη, αδιάλειπτη και ασφαλή λειτουργία των συστημάτων και θα έχει την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη για την ποιότητα των υλικών και των

υπηρεσιών.

  1. Ο Ανάδοχος υποχρεούται, μετά το πέρας των υπηρεσιών, να παραδώσει το χώρο εργασίας καθαρό, απαλλαγμένο από απορρίμματα. Η συγκέντρωση, αποκομιδή και απόρριψη όλων των άχρηστων υλικών που θα προκύψουν από τις εκτελούμενες υπηρεσίες θα γίνεται μόνο σε χώρους που επιτρέπεται από τις αρχές και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με ευθύνη και δαπάνες του Αναδόχου.
  2. Οι ανωτέρω εγκαταστάσεις θα παραδοθούν πλήρεις και σε πλήρη λειτουργία, περιλαμβάνουν δε κάθε υπηρεσία, αποξηλώσεις, σωληνώσεις, υλικά και μικρουλικά που απαιτούνται, ακόμη και αν αυτά δεν αναφέρονται αναλυτικά. Τα υλικά θα είναι γνωστών και αξιόπιστων εταιριών στο χώρο.
  3. Σε κάθε περίπτωση, θα προβλεφθεί η προστασία των ήδη υπαρχόντων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών στοιχείων για την αποφυγή ζημιών στο κτήριο.
    1. 1.Υπηρεσίες που προκαλούν όχληση (θόρυβος, σκόνη κ.λπ.) θα εκτελούνται σε χρόνο που θα έχει συμφωνηθεί με την Τεχνική Υπηρεσία για την ελαχιστοποίηση της όχλησης των Υπηρεσιών του κτηρίου.
    2. 2.Όλες οι υπηρεσίες θα γίνουν με προσοχή ώστε να μην προκληθούν ζημιές. Στην περίπτωση τυχόν πρόκλησης οιωνδήποτε ζημιών, ο Ανάδοχος θα φέρει την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την πλήρη αποκατάστασή τους.
    3. 3.Οι μεταφορές τυχόν αντικειμένων που υπάρχουν στους χώρους θα γίνουν με ευθύνη του Αναδόχου. Η συγκέντρωση, αποκομιδή και απόρριψη όλων των άχρηστων υλικών που θα προκύψουν από τις εκτελούμενες υπηρεσίες θα γίνεται μόνο σε χώρους που επιτρέπεται από τις αρχές, με ευθύνη και δαπάνες του Αναδόχου. Τα μπάζα θα συγκεντρώνονται και θα τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες και θα απομακρύνονται από τους χώρους του κτηρίου. Οι παραπάνω υπηρεσίες θα πρέπει να γίνονται χωρίς να προκαλείται ουδεμία όχληση στη λειτουργία του κτηρίου.
    4. 4.Στα σημεία του κτηρίου που προβλέπεται να υλοποιηθούν υπηρεσίες, η μεταφορά υλικών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές στους ήδη διαμορφωμένους χώρους του κτηρίου. Στην περίπτωση τυχόν πρόκλησης οιωνδήποτε ζημιών, ο Ανάδοχος θα φέρει την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την πλήρη αποκατάστασή τους. Μετά το πέρας των υπηρεσιών θα γίνει πλήρης καθαρισμός των χώρων καθώς και όλων των εγκαταστάσεων των χώρων από εξειδικευμένο συνεργείο ώστε όλοι οι χώροι του κτιρίου να παραδοθούν ελεύθεροι από κάθε άχρηστο υλικό, καθαροί και έτοιμοι προς χρήση.
    5. 5.Το εργατοτεχνικό προσωπικό που θα απασχολήσει ο Ανάδοχος θα πρέπει να είναι έμπειρο και να έχει τις απαραίτητες άδειες εργασίας από τις αρμόδιες Αρχές. Αναφορικά με το προσωπικό, θα πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις ασφάλισης στον αντίστοιχο κοινωνικό ασφαλιστικό φορέα.
    6. 6.Ο Ανάδοχος υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιών και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εφαρμογή τους.
    7. 7.Ο Ανάδοχος υποχρεούται να τηρεί απαρεγκλίτως και να εφαρμόζει όλες τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση αυτών, θα καταγγέλλεται η Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.
    8. 8.Ο Ανάδοχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόχρεος για την ασφάλιση όλων όσοι απασχοληθούν κατά την εκτέλεση του αντικειμένου της παρούσας καθώς και για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένων στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα. Σε περίπτωση που από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα επιβληθεί σε βάρος του Υπουργείου η καταβολή οποιασδήποτε ασφαλιστικής εισφοράς για το ανωτέρω έργο, ο Ανάδοχος υποχρεούται να καταβάλλει σε αυτή το αντίστοιχο ποσό.
    9. 9.Επισημαίνεται ότι τα άτομα που θα απασχολήσει ο Ανάδοχος για την εκτέλεση του αντικειμένου της παρούσας θα έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα.
    10. 10.Ο Ανάδοχος είναι αποκλειστικός υπεύθυνος, ποινικώς και αστικώς, για οιοδήποτε ατύχημα ήθελε προκληθεί εκ παραβάσεως των ισχυουσών διατάξεων και της κείμενης νομοθεσίας και είναι μοναδικός υπεύθυνος και υπόχρεος για την αποζημίωση οποιουδήποτε, για κάθε φύσεως και είδους ζημιές, που τυχόν υποστεί από πράξεις ή παραλείψεις του ιδίου ή των ατόμων που θα απασχολήσει για την εκτέλεση του Έργου. Στις περιπτώσεις αυτές, αν υποχρεωθεί το Υπουργείο να καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση, ο Ανάδοχος υποχρεούται να καταβάλει σε αυτό το αντίστοιχο ποσό, συμπεριλαμβανομένων τυχόν τόκων και εξόδων. Το Υπουργείο δε φέρει καμία αστική ή άλλη ευθύνη έναντι του προσωπικού που θα απασχοληθεί για την εκτέλεση του Έργου.

Πηγές κινδύνου κατά την εκτέλεση υπηρεσιών

  • Φορτοεκφορτώσεις υλικών
  • Διακίνηση επιμηκών αντικειμένων υπό συνθήκες στενότητας χώρου
  • Χρήση σκαλωσιάς (αν απαιτηθεί) και λοιπές διαδικασίες ανάρτησης
  • Χρήση ηλεκτροεργαλείων χειρός, εργαλείων πεπιεσμένου αέρα (τροχοί κοπής, δράπανα κ.λπ.)
  • Χρήση συσκευών κόλλησης
  • Χειρισμός αιχμηρών αντικειμένων (επιφάνειας τομής σωλήνων, κίνδυνος τραυματισμού)
  • Χανδρώσεις και διατρήσεις δομικών στοιχείων (σκόνη, εκτινασσόμενα υλικά)

Αντιμετώπιση εργασιακών κινδύνων Για το σύνολο και το χρονικό εύρος υλοποίησης των υπηρεσιών μέχρι και την τελική παραλαβή τους θα εφαρμόζεται η οδηγία 92/57/ΕΕ «Ελάχιστες απαιτήσεις Υγιεινής και Ασφάλειας προσωρινών και Κινητών εργοταξίων» και η Ελληνική Νομοθεσία επί θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας (ΠΔ.17/96, ΠΔ.159/99 κ.λπ.).

Ο Ανάδοχος υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας βάσει των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως αυτές ισχύουν, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιών, καθώς επίσης υποχρεούται να τηρήσει τις ισχύουσες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος, ποινικώς και αστικώς, για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε προκληθεί εκ παραβάσεως των ισχυουσών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 17/96, Π.Δ.159/99) όπως ισχύουν, κ.λπ. περί υγείας και ασφάλειας και Π.Δ. 305/96 Ελάχιστες Απαιτήσεις Υγείας και Ασφάλειας Προσωρινών και Κινητών Εργοταξίων, όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.

Οι εκτελούντες τις υπηρεσίες (Ανάδοχος) της παρούσας σύμβασης θα διαθέτουν επαρκή εμπειρία σε υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές που καλούνται να παρέχουν.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι οι εξής:

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Η χρονική διάρκεια της εγγύησης του κλιματιστικού είναι πέντε (5) έτη για τον συμπιεστή και τρία (3) έτη

για τα ηλεκτρικά/μηχανικά μέρη.

Ο Ανάδοχος θα υποβάλει Βεβαίωση - Εγγύηση καλής λειτουργίας ενός (1) έτους του ηλεκτρολογικού

δικτύου, δικτύου σωληνώσεων και αποχέτευσης του συστήματος κλιματισμού.

Κωδικός CPV

CPV: 42512200-0 (Κλιματιστικά μηχανήματα προσαρμοσμένα επί τοίχου)

Προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.

650,00€.

Φ.Π.Α.,

156,00€.

Προϋπολογισμός με Φ.Π.Α.

806,00€.

Χρηματοδότηση

Ειδικός Φορέας,   1039 101 και Α.Λ.Ε. 3120102001 «Αγορές συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού».

Διαδικασία ανάθεσης

Απευθείας Ανάθεση, σύμφωνα  με τα άρθρα 118 και 120 του ν. 4412/2016.

Κριτήριο Ανάθεσης

Η συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής, για το σύνολο της προμήθειας και εγκατάστασης, από έναν (1) ανάδοχο κατόπιν αυτοψίας του χώρου τοποθέτησης του κλιματιστικού.

Υποβολή προσφοράς

Η προσφορά θα συνοδεύεται από επιστολή κατάθεσης και θα υποβληθεί στο κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπ.Υ.Με. (Αναστάσεως 2, Παπάγου), στο ισόγειο, σε κλειστό φάκελο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: από 07:00΄ έως και 14:30΄.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής

προσφοράς

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.30΄.

Δικαιολογητικά

Φορολογική Ενημερότητα, Ασφαλιστική Ενημερότητα σύμφωνα με το ν. 4412/16, όπως ισχύει.

Κρατήσεις

  Τον ανάδοχο βαρύνουν:

Φόρος εισοδήματος επί του καθαρού ποσού του τιμολογίου, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), της ισχύει.

Δημοσιότητα

  1. Το παρόν θα αναρτηθεί στοΚεντρικόΗλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων - Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ (http://www.eprocurement.gov.gr)
  2. Στους δικτυακούς τόπους της Αναθέτουσας Αρχής και