Παρασκεύη 03 Μαι 2024
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 14:42

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 06-02-2024 - Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. σε θέματα μισθοδοσίας για το έτος 2024

ΜΟΝΑΔΑ ΦΟΡΕΑ

Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Ατυχημάτων και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ)

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Αντικείμενο της παρούσας Συμφωνίας είναι η Υπηρεσία υποστήριξης του «ΕΟΔΑΣΑΑΜ», σε θέματα μισθοδοσίας για το έτος 2024 και συγκεκριμένα της μισθοδοσίας του τακτικού, έκτακτου προσωπικού, Προέδρου – Αναπληρωτή Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της υπηρεσίας περιλαμβάνει:

Για αρχικές εργασίες:

  • Τη Ανάπτυξη Βάσης Δεδομένων και την διαρκή ενημέρωση του προσωπικού με νέες προσλήψεις ή μετατάξεις και την έγκαιρη εκτέλεση των μηνιαίων αλλαγών.
  • Τον έλεγχο ορθότητας των μισθολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων κάθε νέου εργαζόμενου πριν την εκκαθάριση της πρώτης μισθοδοσίας.
  • Τον επιμερισμό του προσωπικού σε κατηγορίες και υποκαταστήματα.
  • Ορισμό υπευθύνου επικοινωνίας, στον H/Y του οποίου θα εγκατασταθεί το λογισμικό της μισθοδοσίας. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί τις παρακάτω εργασίες: Να ενημερώνει για τις μηνιαίες αλλαγές, να ζητά το άνοιγμα νέων υποκαταστημάτων για διαχείριση ειδικών περιπτώσεων, να πραγματοποιεί τοπικές εκτυπώσεις, να δημιουργεί αρχεία XML για αποστολή στην ΕΑΠ, να δημιουργεί αρχεία ΑΠΔ προς ΕΦΚΑ, να τυπώνει βεβαιώσεις εργοδότη, να καταχωρεί νέους υπαλλήλους, να πραγματοποιεί διορθωτικές πράξεις ή να ζητά την επανέκδοση μιας μισθοδοσίας.
    • Διαχείριση Μισθοδοσίας Μονίμων Υπαλλήλων & ΙΔΑΧ.
    • Διαχείριση Μισθοδοσίας Εκτάκτων Υπαλλήλων (Επικουρικό προσωπικό).
    • Εκκαθάριση μισθοδοσίας των μελών του Συμβουλίου.
    • Υπηρεσίες εκκαθάρισης για τα οδοιπορικά
  • Εκτέλεση διορθωτικών πράξεων «Αντιλογισμοί».
  • Εκκαθάριση Φορολογικών Στοιχείων.
  • Χορήγηση φορολογικών Βεβαιώσεων για κάθε εργαζόμενο.
  • Αποστολή Β’ αντιγράφου Αποδοχών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
  • Δημιουργία Μισθολογίου Έτους: Αντίγραφο των εκκαθαρίσεων όλου του έτους, συν τυχόν διορθώσεις που έχουν εκτελεσθεί, να παραδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή στον Οργανισμό. Το αρχείο να είναι αναγνώσιμο, αφού θα πρέπει να εμπεριέχει ενσωματωμένο πρόγραμμα.
  • Με την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του Αναδόχου να παραδοθούν τα μισθολογικά στοιχεία σε μορφή και φόρμα, που θα ζητηθεί από τον Οργανισμό.
  • Μισθοδοτικές καταστάσεις Τακτικής μισθοδοσίας, Αναδρομικών, και Πρόσθετων αμοιβών.
  • Καταστάσεις υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Καταστάσεις Δανείων.
  • Καταστάσεις υπέρ Συλλόγου εργαζομένων.
  • Οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να τυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης reports.payrolls.gr.
 

Για πάγιες μηνιαίες εργασίες:

Ο γενικότερος όρος «Μισθοδοσίας» περιλαμβάνει την μηνιαία εκκαθάριση – υπολογισμό της μισθοδοσίας του με οποιαδήποτε σχέση εργασίας προσωπικού, την μηνιαία εκκαθάριση υπερωριών & εξαιρέσιμων, την εκκαθάριση αναδρομικών μισθολογικών κλιμακίων, λοιπών επιδομάτων, την εκκαθάριση μισθοδοσίας προηγούμενου μήνα στις περιπτώσεις νέων υπαλλήλων.

Κάθε μήνα θα τηρείται αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των εκκαθαρίσεων, θα γίνεται έγκαιρα η αναγγελία των μεταβολών που αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού, θα εκτελούνται οι σχετικοί υπολογισμοί και έλεγχοι και θα αποστέλλονται τα αρχεία, σύμφωνα με τα εκάστοτε οριζόμενα από την Ε.Α.Π. και τον e.ΕΦΚΑ.

Ο υπολογισμός θα γίνεται σύμφωνα με το μισθολόγιο που αμείβεται κάθε υπάλληλος και τις ασφαλιστικές κρατήσεις που ισχύουν για τον καθένα. Πλήθος βοηθητικών πινάκων να επιτρέπουν τον έλεγχο και τη συμφωνία των αποτελεσμάτων κάθε εκκαθάρισης.

Για ετήσιες εργασίες:

Στο τέλος κάθε διαχειριστικής περιόδου προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:

Για τις εκτυπώσεις:

Το λογισμικό που πρόκειται να εγκατασταθεί, να επιτρέπει να εκτελούνται, τοπικά, πληθώρα εκτυπώσεων:

CPV

CPV: 79631000-6 (Υπηρεσίες διοίκησης προσωπικού και μισθοδοσίας)

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α.

   2.500,00€    

Φ.Π.Α.       24%    

   600,00€                    

ΜΕ Φ.Π.Α.

   3.100,00€

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Τακτικός προϋπολογισμός, Ε.Φ.:1039 403, ΑΛΕ:2420989001 «Έξοδα για λοιπές Υπηρεσίες», οικονομικού έτους 2024

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Ανάθεση σύμφωνα με το άρθρο 117Α, του ν. 4412/2016.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΑΜΟΙΒΗ - ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  1. Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται εντός εξήντα (60) ημερών από τη δημιουργία υποχρέωσης και αφού ο Ανάδοχος υποβάλλει το σχετικό τιμολόγιο με το συνοδευτικό του έγγραφο και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 200 παρ.   4 του Ν.4412/2016, καθώς και κάθε άλλου δικαιολογητικού που τυχόν ήθελε ζητηθεί από την υπηρεσία που διενεργεί τον έλεγχο και την πληρωμή.
  2. Η τιμολόγηση των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
  • Η πρώτη τιμολόγηση θα γίνει στις 30/06/2024 με το ποσό των 1.550,00€ με Φ.Π.Α. που αντιστοιχεί στην εξάμηνη παροχή υπηρεσίας.
  • Η δεύτερη τιμολόγηση θα γίνει στις 30/11/2024 με το ποσό των 1.550.00 με Φ.Π.Α. που αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσίας για το διάστημα από 0107-2024 έως 30-12-2024.
  1. Για την πληρωμή του τιμήματος απαιτούνται κατ’ ελάχιστον τα εξής δικαιολογητικά: Α. Πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4412/2016. Β. Τιμολόγιο του Αναδόχου με το συνοδευτικό
  2. Κατά την εξόφληση θα παρακρατηθούν από τον Ανάδοχο οι νόμιμες κρατήσεις όπως ισχύουν στο χωρίς Φ.Π.Α. ποσό του τιμολογίου του και ο νόμιμος φόρος εισοδήματος.
    1. Φορολογική και   Ασφαλιστική Ενημερότητα
    2. Απόσπασμα   Ποινικού Μητρώου σύμφωνα με το ν.4412/2016(Α΄147)
      1. Φόρος εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), όπως ισχύει.
      2. 0,10% επί του καθαρού συμβατικού τιμήματος, υπέρ της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ, σύμφωνα με το ν. 4912/2022 (Α΄ 59), η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ Ο.Γ.Α., με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου

του έγγραφο. Γ. Πιστοποιητικά Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας. Δ.   IBAN του Αναδόχου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

α) Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων

(ΚΗΜΔΗΣ), www.eprocurement.gov.gr

β) στους δικτυακούς τόπους της Αναθέτουσας Αρχής   www.yme.gr   και www.ggde.gr