16 Ιαν 2019

Υφυπουργός

Νίκος Μαυραγάνης

  mavraganis

Είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και εισήχθη στην ενεργή και μάχιμη δικηγορία από το 1996.

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία, κάνοντας νομικό παρεμβατισμό με κοινωνική αποδοχή.

Δικηγορεί κυρίως στις αίθουσες των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ενώ έχει παραστεί για την υπηρεσία νομικών υποθέσεων στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  από την ίδρυση του κινήματος.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος του εμπιστεύτηκε την γραμματεία τεκμηρίωσης του κινήματος, μέσα από την οποία εκπόνησε σειρά νομοθετημάτων, όπως αυτό για τα κόκκινα δάνεια, τα οποία έχουν επηρεάσει καίρια την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Τον Ιανουάριο του 2015 του προτάθηκε από την κ. Καμένο να είναι υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές και εξελέγη Βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου έως και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Παρά την μη εκλογή του τον στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, παρότι αύξησε την επιρροή του στην Ευβοϊκή κοινωνία, συνέχισε να παρεμβαίνει σε σειρά κοινωνικών ζητημάτων, επιτυγχάνοντας σε πολλά από αυτά την επίλυση προβλημάτων.

Από τις 5 Νοεμβρίου 2016, με πρόταση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πρωθυπουργού, ορκίστηκε Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.