27 Απρ 2024

Η Βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

Στη Γενική Γραμματεία Υποδομών λειτουργεί Βιβλιοθήκη για τη βιβλιογραφική ενημέρωση των πολιτών και των υπαλλήλων του Υπουργείου. Η Βιβλιοθήκη αποτελεί οργανική μονάδα επιπέδου Τμήματος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ψηφιακών Δεδομένων & Τεχνικών Αρχείων (Δ12), με αρμοδιότητες που προβλέπονται στην παρ.5γ του άρθρου 30 του ΠΔ123/2017 (Α’ 151).

 

library-1  

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 14.000 τίτλους τεχνικών βιβλίων και περιοδικών, καθώς και πληροφοριακό υλικό παρελθόντων ετών από τη δράση του Υπουργείου. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή γνώσης όχι μόνο για τα εξειδικευμένα τεχνικά ζητήματα αλλά και για ευρύτερες πτυχές που αφορούν στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας από τα μέσα του 20ου αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή.
Οι κυριότερες θεματικές ενότητες που καλύπτει η συλλογή είναι: Αρχιτεκτονική, Γεωεπιστήμες, Οδοποιϊα, Οικοδομική - Κτίρια, Τεχνολογία-Μηχανολογία-Υλικά, Χωροταξία, Πολιτική Μηχανική, Υδραυλικά έργα. Σε μικρότερη έκταση περιλαμβάνονται οι ενότητες των Θετικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών, Εμπορίου, Στατιστικής, Δικαίου και Οικονομίας.

 library-2

Στην παρούσα φάση γίνεται ψηφιακή καταγραφή του υλικού με σκοπό την ορθολογική ταξινόμηση και καλύτερη αξιοποίησή του.
Στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργεί Αναγνωστήριο, και η πρόσβαση στη συλλογή είναι ελεύθερη κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Υπηρεσία:
Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης,
Διεύθυνση Διαχείρισης Ψηφιακών Δεδομένων & Τεχνικών Αρχείων,
Χαρ. Τρικούπη 182, 10178 Αθήνα.
Τηλ: 2131523607 – 2131523879,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.