Δευτέρα 06 Μαι 2024
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 13:14

Πρόσκληση για «Παροχή Υπηρεσιών Ανεξάρτητου Ελεγκτή - Ορκωτού Λογιστή για τον έλεγχο των δαπανών κατά την υλοποίηση της Δράσης με τίτλο “C-Roads Greece” και αριθμό πράξης 2018-EL-TM-0072-S»

Αναθέτουσα Αρχή

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Ο ρόλος του Υπουργείου– Οικονομική Διαχείριση

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της υπογραφείσας Συμφωνίας Επιχορήγησης (α. σχετικό) και σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ Άρθρο ΙΙ.1.3 αυτής έχει αναλάβει ρόλο Δικαιούχου και Συντονιστή στη Δράση. Βάσει του ρόλου αυτού θα πρέπει να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που αφορούν τόσο την τεχνική όσο και την οικονομική διαχείριση του συνόλου της δράσης (Τμήμα Β του Παραρτήματος ΙΙ της Συμφωνίας Επιχορήγησης), οι οποίες αναφέρονται επιγραμματικά ως εξής:

- έλεγχος επιλεξιμότητας και κανονικότητας των δαπανών,

- υποβολή των αιτημάτων πληρωμών με τις αντίστοιχες Εκθέσεις Προόδου,

- εξασφάλιση ότι όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους άλλους δικαιούχους,

-ευθύνη για την παροχή όλων των απαραίτητων εγγράφων σε περίπτωση ελέγχων (audits) που διενεργούνται πριν από την πληρωμή ή κατά τη διάρκεια αξιολόγησης. Κατά τα αναφερόμενα στο Άρθρο ΙΙ.23.2.2 της Συμφωνίας Επιχορήγησης κάθε δικαιούχος υποβάλλει Τελικό Αίτημα Πληρωμής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ευθύνη του συντονιστή εντός δωδεκαμήνου από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Δράσης ήτοι 31/12/2023. Επιπλέον για το Τελικό Αίτημα Πληρωμής, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ.d του Άρθρου ΙΙ.23.2.2 της Συμφωνίας Επιχορήγησης κάθε δικαιούχος έχει υποχρέωση επιλογής Ανεξάρτητου Ελεγκτή - Ορκωτού Λογιστή ο οποίος συμμορφώνεται με τους Όρους και τα διεθνή πρότυπα που ορίζονται ρητά από την CΙΝΕΑ (Climate, InnovationandNetworksExecutiveAgency) και εκδίδει Πιστοποιητικό επί των Οικονομικών Καταστάσεων (Certificateon theFinancialStatements).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 13 του δ’ σχετικού, στην περίπτωση έργων /δράσεων για τα οποία το σύνολο ή μέρος της ιδίας συμμετοχής καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η Αρχή Πιστοποίησης, μετά από σχετικό έλεγχο των υποβληθέντων στοιχείων, προβαίνει στην πιστοποίηση των δαπανών του Τελικού Αιτήματος Πληρωμής πριν από την υποβολή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Τελικό Αίτημα Πληρωμής οφείλει να συνοδεύεται από

Πιστοποιητικό το οποίο έχει συνταχθεί από Ανεξάρτητους Ελεγκτές - Ορκωτούς Λογιστές οι οποίοι συμμορφώνονται με τους Όρους και τα διεθνή πρότυπα που ορίζονται ρητά από την CΙΝΕΑ.

Με βάση τα παραπάνω, προκειμένου για την υποβολή του Τελικού Αιτήματος Πληρωμής κρίνεται απολύτως απαιτητή η ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών σε Ανεξάρτητο ελεγκτή – Ορκωτό

λογιστή, έτσι ώστε ο οικονομικός έλεγχος των δαπανών της Δράσης να καταστεί έγκυρος.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης προβλέπεται, σύμφωνα με τα Άρθρα ΙΙ.9, ΙΙ.10, ΙΙ.11 και ΙΙ.19 της Συμφωνίας Επιχορήγησης (α’ σχετικό), ως επιλέξιμη δαπάνη, η παροχή υπηρεσιών Ανεξάρτητου ελεγκτή – Ορκωτού λογιστή.

Αντικείμενο

Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ο έλεγχος κανονικότητας και πληρότητας του συνόλου των δαπανών της Δράσης που θα υποβληθούν στη CINEA με το Τελικό Αίτημα Πληρωμής και η σύνταξη Πιστοποιητικού επί της Οικονομικής Κατάστασης του Υπουργείου και των τεσσάρων φορέων υλοποίησης της Δράσης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ, ΕΠΙΣΕΥ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ).

Οι Υπηρεσίες του Αναδόχου εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, MIS:5073842, Υποέργο αριθμ. 12 της Δράσης με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Ορκωτού Λογιστή».

Επιπλέον ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής – Ορκωτός λογιστής οφείλει να συνεργάζεται, να ενημερώνει και να παρέχει ad hoc συμβουλές στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών σχετικά με την κανονικότητα και

την πληρότητα των οικονομικών στοιχείων των δαπανών της Δράσης προκειμένου για την ορθή και απρόσκοπτη διαχειριστική ολοκλήρωση της Δράσης.

Εμπειρία Συμμετεχόντων

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Τουλάχιστον 5ετή επαγγελματική εμπειρία επί του αντικειμένου σε δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Εμπειρία στην παροχή συναφών υπηρεσιών σε τουλάχιστον μία (1) ολοκληρωμένη συγχρηματοδοτούμενη δράση, επί του μηχανισμού «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»/ CEF.
  • Το/α στέλεχος/στελέχη του υποψήφιου αναδόχου που θα απασχοληθεί/ούν θα πρέπει να είναι κάτοχος/οι τίτλων πανεπιστημιακής   εκπαίδευσης     ημεδαπής ή αλλοδαπής με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, με τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της αγγλικής και εφαρμογών πληροφορικής (MS Office και εφαρμογές παρακολούθησης έργων). Το έργο μπορεί να εκτελεστεί και με ένα (1) μόνο στέλεχος του υποψηφίου αναδόχου.

Παραδοτέο : Π.Ε. 1 - «Πιστοποιητικό επί της Οικονομικής Κατάστασης» που συνοδεύει το Τελικό Αίτημα Πληρωμής.

Διάρκεια

Η διάρκεια της σύμβασης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Αναδόχου ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της έως   και τις 30-08-2024.

CPV

79211000-6 (Λογιστικές υπηρεσίες)

Προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.

       15.000,00 €.

Φ.Π.Α. 24%

         3.600,00 €.

Προϋπολογισμός με Φ.Π.Α.

18.600,00 €.

Χρηματοδότηση

Η δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του ενάριθμου 2019ΣΕ67110002 με τίτλο “C-Roads Greece” της ΣΑΕ 671/1 και εντάσσεται στο Υποέργο 12 της Δράσης με τίτλο «Υπηρεσίες Ορκωτού Λογιστή».

Διαδικασία ανάθεσης

Απευθείας ανάθεση σύμφωνα με τα άρθρα 118 και 120 του ν. 4412/2016 (Α΄ 147).

Υποβολή προσφοράς

Η προσφορά του Αναδόχου θα πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:

- Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτά στοιχεία από το οποίο θα προκύπτουν τα ανωτέρω αναφερόμενα.

Η προσφορά θα συνοδεύεται από επιστολή κατάθεσης και θα υποβληθεί σε κλειστό φάκελο στο ισόγειο, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπ. Υ.& Με. (Αναστάσεως 2, Παπάγου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: από 08:00΄ έως και 14:30΄.

Καταληκτική Ημερομηνία

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 και ώρα   μέχρι 14:30΄.

Κριτήριο Ανάθεσης

Η συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής για το σύνολο των υπηρεσιών, από έναν (1) ανάδοχο.

Δικαιολογητικά για την ανάθεση

και την πληρωμή

  1. Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα και
  2.  Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, σύμφωνα με το ν. 4412/2016 (Α’ 147).
    1. Φόρος εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), όπως ισχύει.
      1. 0,1% επί του καθαρού συμβατικού τιμήματος, υπέρ της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ., σύμφωνα με το ν. 4912/2022 ( Α’ 59), η οποία υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3% και εισφορά υπέρ Ο.Γ.Α., με ποσοστό 20% υπέρ του χαρτοσήμου.

Κρατήσεις

 

Δημοσιότητα

α) Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων        (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.), www.eprocurement.gov.gr.

β)    στους δικτυακούς τόπους της Αναθέτουσας Αρχής   www.yme.gr    και www.ggde.gr.